Шалке записа победа с 2:1 над тима на Майнц в

...
Шалке записа победа с 2:1 над тима на Майнц в
Коментари Харесай

Шалке се изравни с Лайпциг след победа над опашкар

Шалке записа победа с 2:1 над отбора на Майнц в първи мач от петия кръг на Бундеслигата. Суат Сердар откри за „ сините “ в 36-ата минута, Карим Онисиво изравни в 74-ата, а успеха за домакините донесе Амине Арит минута преди края на постоянното време със ужасно попадение, който асистира и за първия гол на Шалке.

Домакините преобладаваха през първото полувреме, само че първата по-опасна обстановка пристигна в 36-ата, а тя беше и голът, с който „ кралскосините “ поведоха. След съвършено подаване на Амине Арит изстрел на Суат Сердар който се спря в мрежата тъкмо под гредата. Малко след гола Гуидо Бургщалер стреля от границата на наказателното поле, само че топката мина около левия непряк дирек.

Малко след почивката още веднъж Бургщалер насочи удар с глава, който излезе в навън. Австриецът изиска дузпа и повторенията демонстрираха, че в действителност беше леко арестуван от бранител на Майнц, само че съдията Даниел Шлагер подмина обстановката.

Гостите заиграха по-добре с напредването на времето. В 75-ата минута Карим Онисиво овладя топката с гръба към вратата, обърна се и с прецизен удар откри далечния ъгъл за 1:1.

И двата тима погледнаха към успеха в последните минути, само че Шалке съумя да стигне до триумфа с прелестен гол на Арит в 89-ата минута. Мароканецът се разписа с превъзходен удар с външен фалц за крайното 2:1.

С успеха Шалке 04 се изкачва до второто място с актив от 10 точки, до момента в който Майнц са 16-ти с 3. В идващия кръг футболистите на Дейвид Вагнер гостуват на Република България Лайпциг, а Майнц посреща вкъщи Волфсбург.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР