Шалке можеше да излезе на втората позиция в класирането на

...
Шалке можеше да излезе на втората позиция в класирането на
Коментари Харесай

Шалке изпусна златен шанс да излезе в подножието на върха

Шалке можеше да излезе на втората позиция в класирането на Бундеслигата след развоя на съботните борби. За задачата "кралскосините " просто трябваше да си свършат работата и да победят последния в класирането Кьолн на своя "Фелтинс Арена ".

Но не би. "Миньорите " позволиха тъждество 2:2 и не можаха да изпреварят помляния в Хофенхайм отбор на Република България Лайпциг. В последна сметка тъкмо в подножието на върха в неделя може да се озове Борусия Мьонхенгладбах, в случай че победи Волфсбург.

Този мач стартира двуостро и с положения пред двете порти. Още в 7-та минута Гуидо Бургщалер от състава на домакините тресна гредата, а малко по-късно Кьолн отговори с удар на Юя Осако, който обаче вратарят отрази.

Първото попадение в дуела падна в 37-та минута. Тогава Даниел Калиджури беше изведен съвършено зад отбраната с един дълъг пас и свърна незабавно към точката на дузпата за Гуидо Бургщалер, който този път беше безмилостен - 1:0.

Този резултат се резервира и до почивката, а почитателите в Гелзенкирхен предвкусваха успеха и изкачването до втората позиция, единствено зад тила на Байерн. Но не по този начин мислеха гостите от Кьолн.

Те отвърнаха на удара в 51-та минута. Тогава след едно центриране от директен свободен удар Салих Йозкан отклони с глава към непокрития Серу Гираси и той от близка отдалеченост направи 1:1.

Домакините обаче не се поколебаха и потеглиха напред в търсене на възобновяване на преднината си. И съумяха да го изковат. Това се случи в 72-та минута, когато Гуидо Бургщалер се изяви и като помощник, намирайки Амин Харит към точката на дузпата, той съумя да се освободи от бранител и прониза мрежата за 2:1.

Но това не беше всичко в този мач. "Козлите " съумяха да възстановят равенството извънредно бързо. В 77-та минута Бенжамен Стамбули игра с ръка в наказателното поле и реферът уточни бялата точка. От 11-те метра Серу Гираси означи за 2:2, а това се оказа и последният гол в дуела. Само в последните секунди беше изпъден Юя Осако беше изпъден, само че това не повлия на крайния резултат.

След тази развръзка Шалке остана на третата позиция с 25 точки, на една зад Република България Лайпциг и на седем зад Байерн. Кьолн продължава да си битува на дъното, само че най-малко към този момент завоюва третата си точица. И все пак е на цели 11 точки от избавителния бряг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР