Шалке 04 трябва да получи лиценз и за следващия сезон

...
Шалке 04 трябва да получи лиценз и за следващия сезон
Коментари Харесай

Шалке няма да спре да съществува дори и при изпадане

Шалке 04 би трябвало да получи лиценз и за идващия сезон в немския футбол, без значение в коя дивизия се намира, съобщи новият финансов шеф на тима Кристина Рюл-Хамерс в изявление за " Кикер ". Тя изясни, че задълженията от 200 милиона евро не трябва да бъдат проблем, в случай че тимът изпадне и се върне мигновено в елита.

" Работим по разновидности да вземем лиценз и при двата сюжета (спасение или изпадане) ", сподели тя и добави, че Германската футболна лига (ДФЛ) прави изчисления на финансите на тима и " макар че размерите на отговорностите не са решаващият фактор, периодите за погасяването им играят съществена роля ".

Шалке е на последно място в класирането и е изправен пред първо изпадане от елита от 1981 насам. " Що се отнася до един сезон във втора дивизия, аз персонално съм уверена, че няма да ни се наложи да променим прекалено много клубната конструкция. Проблем по-скоро ще има, в случай че не успеем да се върнем в елита мигновено ", сподели още Рюл-Хамерс.

Медиите е Германия настояват, че Шалке е щял да банкрутира сигурно, в случай че шампионата не бе възобновено през месец май, което докара до значими приходи от телевизионни права. Рюл-Хамерс изясни, че клубът е икономисал доста пари по време на пандемията и че е оптимист за оцеляването му. " Свършихме значима работа през лятото и считам, че няма да има проблем със съществуването на тима най-малко до края на сезона ", приключи тя. Бундеслига 16 кръг, неделя 17 януари  Айнтрахт Франкфурт 3:1краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР