Шахтьор показа по-високата си класа и взе комфортна преднина от

...
Шахтьор показа по-високата си класа и взе комфортна преднина от
Коментари Харесай

Шахтьор си осигури спокоен реванш срещу Макаби

Шахтьор сподели по-високата си класа и взе удобна преднина от 2:0 в гостуването си на Макаби (Тел Авив) в първа среща от 1/16-финалите от тазгодишното издание на Лига Европа. Головете за отбора от Украйна означиха Алан Патрик (30’) и Тете (90’).

Гостите откриха в 30-ата минута, когато отличен пас откри Микола Матвиенко отляво в наказателното поле, а той с едно допиране върна към нахлуващия Алан Патрик, който простреля вратаря на Макаби Луис Ернандес. Само две минути по-късно те можеха да удвоят след страховит рейт на Марлос, който нахлу в наказателното поле, само че в последна сметка с дружни старания домакините съумяха да изчистят в корнер. Пет минути преди края на полувремето домакините претендираха за дузпа за прикосновение при битка за висока топка, само че след ревизиране с ВАР те не бяха почетени от рефера.

В 57-ата Матан Хозез пропусна опция да изравни след отлична независима акция, която приключи със мощен удар от границата на наказателното поле, само че вратарят на Шахтьор Анатоли Трубин се намеси чудесно и избави. Десет минути преди края двата тима си размениха небрежно по една опция без триумф, когато първо Йевхен Коноплянка стреля едва от границата на наказателното поле, а в ответната офанзива Ник Блекман засече центриране в пеналтерията, само че единствено с цел да види по какъв начин топката е избавена от стража на гостите. Тимът от Украйна доближи до второ попадение в самия завършек на срещата, когато неверен пас бе кръстосан от Фернандо, той напредна и пусна паралелно към бързо придвижващия се Тете, който означи за 0:2.

Реваншът сред двата отбора е след седмица, само че израелският отбор ще има доста сложна задача след позволената загуба с две попадения на личен терен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР