Шахтар Донецк изненадващо се наложи с 1:0 над Барселона в

...
Шахтар Донецк изненадващо се наложи с 1:0 над Барселона в
Коментари Харесай

Шахтар би Барселона, Нюкасъл падна в Дортмунд

Шахтар Донецк изненадващо се наложи с 1:0 над Барселона в група Н на Шампионската лига. Украинският гранд стигна до триумфа с помощта на попадение на Данило Сикан в 40-а минута..

Каталунците се нуждаеха от победа, с цел да си подсигуряват класиране за осминафиналите в шампионата. Те обаче играха едва в Хамбург, където Шахтар играе домакинските си мачове. Каталунците имаха съществено преимущество в притежанието на топката, само че по този начин и не съумяха пробият добре подредената отбрана на украинския отбор. Гол на Невертон за украинците в добавеното време пък беше анулиран поради засада.

Барселона остава отпред в група Н с 9 точки, а Порто и Шахтар имат по шест.

В другия ранен мач довечера Борусия Дортмунд победи с 2:0. Така жълто-черните поведоха в класирането със 7 точки, колкото има и ПСЖ. По-късно довечера играят Милан и ПСЖ. Нюкасъл има 4 точки, Милан е с три.

Германският национал Никлас Фюлкруг откри резултата в 26-а минута след пас на Марсел Забицер. В 79-а минута Юлиан Бранд направи 2:0 след бърза контраофанзива. Това е петият му гол в Шампионската лига в 51 мача.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР