Шахар Мизрахи страда от тежко посттравматично стресово разстройство (ПТСР), след

...
Шахар Мизрахи страда от тежко посттравматично стресово разстройство (ПТСР), след
Коментари Харесай

Терапия с кислород под високо налягане помага на ветерани със стресови разстройства в Израел

Шахар Мизрахи страда от тежко посттравматично стресово разстройство (ПТСР), откакто взе участие във войната против " Хамас " в Газа преди 10 години. Състоянието му позволявало да спи единствено час и половина на нощ, малтретиран от кошмари. Той рядко напускал къщата си и не общувал с хора. Никакво лечебно лекуване не помогнало, до момента в който не чул за хипербарната кислородна терапия, оповестява Voice of America .

„ Дойдох тук като зомби. Чувствах, че нямам нищо в живота си, което да ми помогне, тъй че се отдадох напълно на тази терапия ”, споделя Мизрахи.

След 60 ежедневни сесии на лекуване с О2 под високо налягане, признаците на ПТСР на Шахар се усъвършенстват доста, позволявайки му да спи, да учи, да развива кариера и даже да се сгоди. Разпалването на спора в Газа обаче връща тежките мемоари, по тази причина той още веднъж посещава Центъра за хипербарна медицина за още един цикъл от лекуване, който има намерение да приключи преди идната му женитба.

Директорът на центъра в Ришон ле Цион доктор Шай Ефрати споделя, че тестванията с ядрено-магнитен резонанс демонстрират, че ПТСР основава физиологични промени в мозъка. Той изяснява, че хипербарната терапия работи чрез колебанията сред 100% О2 под високо налягане, който пациентите дишат с маски в продължение на 20 минути, и естественото въздушно налягане, което те одобряват, когато смъкват маските за пет минути. Този рисков спад в равнището на О2 е това, което задейства стволовите кафези в мозъка да се развъждат и по-късно да възвръщат повредените елементи на мозъка.

Терапията е одобрен способ за лекуване на разнообразни типове пострадвания и инфекции . Д-р Ефрати и неговата партньорка Карън Донис Барак са първите в света, които опитват с потреблението на хипербарна кислородна терапия за лекуване на ПТСР преди няколко години. Сега те са заети към работата с многото бойци и цивилни, претърпели контузия след офанзивите на „ Хамас ” на 7 октомври и трите месеца война до момента.

„ По-голямата част от нашия бизнес беше лекуване на ветерани с ПТСР, само че след 7 октомври ние лекуваме и доста цивилни, които пострадаха по време на офанзивите. Досега имаме към 300 пациенти, а чакаме в границите на две години да имаме към 2000 ”, споделя Карън.

Цената от 10 000 $ за лекуването на ветерани в центъра, което включва разнообразни лечения в допълнение към хипербарния О2, се финансира от израелското министерство на защитата. Те се усъвършенстват доста, даже след 50 години на посттравматично стресово разстройство , добавя Voice of America .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР