Шах робот, който е играл в три поредни игри наведнъж,

...
Шах робот, който е играл в три поредни игри наведнъж,
Коментари Харесай

Робот счупи пръст на дете по време на състезание по шах (Видео)

Шах робот, който е играл в три следващи игри едновременно, е счупил пръста на 7-годишно момче по време на съревнование в шампионат, завършил в четвъртък предходната седмица.

Рускоезичният новинарски портал Baza разгласява видеозапис на случая в канала си в приложението в Telegram, като публицистите оповестяват, че момчето, което е взело участие в злополучния случай, е получило фрактура на пръста, само че общото му положение е положително и няма други закани за здравето му. Разтревожени от случая консуматори са свалили фрагментите от Telegram канала на Baza и са ги разгласили десетки пъти в профилите си в обществената мрежа Twitter, с което случая закупи необятна популярност. Част от фрагментите можете да видите по-долу.

Агресивен реванш?

Според материалите на Baza до случая се е стигнало, откакто роботът е притиснал мощно пръста на детето, само че това не е изцяло доказано, защото от някои от фрагментите наподобява по този начин, като че ли роботът слага една от шахматните фигурки върху пръста на детето, с което счупва пръста му.

От съветската държавна медия ТАСС оповестяват, че детето е съумяло да приключи всичките си участия в шампионата, даже и откакто се е наложило да носи гипс на пръста, с цел да продължи да играе, само че родителите му могат да предявят иск. Засега управляващите считат, че пострадването е случай, само че ще бъдат осъществени спомагателни инспекции.

„ Шах роботът е счупил пръста на детето и това, несъмнено, е злополучен случай “, сподели президентът на Московската шахматна федерация Сергей Лазарев пред ТАСС. „ Роботът е взет чартърен от нас и се употребява на доста места, от много време, включително и в шампионати с присъединяване на професионални играчи. За положителната му и безвредна употреба се грижи екип от експертни оператори, които е допустимо да са позволили пропуски по време на този шампионат. По време на играта, малко преди случая да се случи, детето е направило един от своите ходове и по-късно е трябвало да даде време на робота да отговори, само че момчето е избързало и е поставило ръката си върху дъската, след което роботът го е наранил. Ние нямаме нищо общо с дейностите на робота. “

Сергей Смагин, заместител ръководител на Московската шахматна федерация е споделил пред РИА Новости, друга съветска държавна медия, че това е първият сходен случай, за който чува.

По всяка възможност става въпрос за неточност в дейностите на робота, който е играл против няколко съперника и евентуално се е объркал, което е довело до неверни придвижвания или погрешно обмисляне на времето на неговия ход.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР