Сгушен в обкована редакция, редакторът на Ridne Misto (Hometown) е

...
Сгушен в обкована редакция, редакторът на Ridne Misto (Hometown) е
Коментари Харесай

Украинците в градовете на първа линия се чувстват ударени от инвазията на Русия

Сгушен в обкована редакция, редакторът на Ridne Misto (Hometown) е решен да продължи да печата това, което в този момент е последният вестник, оповестен в Източна Украйна.

Максим Забеля, 38, сподели, че войната е била непрекъсната част от живота на хората в град Мирноград, което значи „ Град на мира “, откогато Русия подклажда въоръжен спор под прикритието на сепаратистко въстание в района на Донецк през 2014 година

Но в този момент, когато руснаците още веднъж постепенно напредват, „ фронтовата линия става все по-близо “, сподели той.

Мирноград е под съвсем непрестанно нахлуване с десетки на здания и предприятия, мощно развалени от въздушни удари, които убиха поданици и раздраха общността. И се приготвя за нови офанзиви.

„ Ситуацията на източния фронт се утежни доста през последните дни “, сподели украинският главнокомандващ Александър Сирски в събота. И съветските сили се насочват към региона на Мирноград, добави той, „ пробвайки се да пробият нашата защита, употребявайки десетки танкове и [бойни маши...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР