Сгушен на източния бряг на Африка, Занзибар - автономен регион

...
Сгушен на източния бряг на Африка, Занзибар - автономен регион
Коментари Харесай

Занзибар: Модерният остров на съкровищата

Сгушен на източния бряг на Африка, Занзибар - самостоятелен район на Танзания, разкрива пленителна плетеница от история, разнородни култури и спиращи дъха естествени чудеса. Известен като " Островът на подправките ", Занзибар се гордее освен с девствени плажове, само че и с богато историческо завещание като комбинация от персийско, арабско, индийско и европейско въздействие.


Историята на Занзибар е толкоз разнообразна, колкото и културата му. Първоначално проучен от перси и араби, името му, произлизащо от персийското " занги бар " или " бряг на черните ", отразява неговото мултикултурно завещание. През вековете Занзибар процъфтява под ръководството на Оманския султанат и се трансформира в център на търговията, изключително с подправки. Управлението на султан Сейид Саид бележи ерата на ислямското въздействие, което води до преобладаващо състояние на острова в източноафриканската крайбрежна комерсиална мрежа и, за жалост, до тъмната глава на търговията с плебеи.

През 1964 година Занзибар се сплотява с Танганайка, образувайки Обединена република Танзания, обединявайки два исторически значими района в една страна.

Днешният Занзибар съчетава безпроблемно историческия си сексапил с модерността. Островът се е трансформирал в парадайс за туристите, които търсят парченце от парадайса. Оживеният му нощен живот, културните фестивали и заниманията с водни спортове задоволяват безчет ползи и дори прищявки.


" Скъпоценните камъни " на Занзибар


Стоун Таун: Каменният град, приет за обект на международното завещание на ЮНЕСКО, се отличава с тесни улички, исторически здания и впечатляваща архитектура. Посетителите могат да открият исторически артефакти, да прегледат пазарите за подправки и да се потопят в локалната просвета.

Затворнически остров: Този остров, ситуиран в намерено море, в миналото е служил за затвор. Днес той посреща туристите с исторически руини, красиви плажове и коралови рифове, идеални за феновете на гмуркането с шнорхел.

Гората Джозани: Гората Джозани е един от най-големите естествени резервати на Занзибар и е дом на редките червени маймуни колобуси. Любителите на природата могат да се разхождат по нейните пешеходни пътеки, срещайки неповторима флора и фауна.

Плаж Кендва: Известен с белия си пясък и тюркоазените си води, плажът Кендва предлага идеално място за отдих, плуване и гмуркане.

Когато планирате визитата си в Занзибар, потопете се в богатата му история, изследвайте естествените му чудеса и общувайте с другарски настроените локални поданици. Независимо дали търсите релаксация на плажа или завършения в горите, Занзибар предлага прекарване като никое друго./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg