Сградите в България от 1987 г. насам се изчисляват в

...
Сградите в България от 1987 г. насам се изчисляват в
Коментари Харесай

Министър Шишков: Панелните блокове у нас би трябвало да издържат на земетресение като това в Турция

Сградите в България от 1987 година насам се пресмятат в сеизмичните региони, какъвто е София, за 9-та степен, в това число старите здания и панелните блокове. Това сподели в предаването " Защо, господин министър? “ на бТВ служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. По думите му панелните блокове в България би трябвало да устоят на земетресение с магнитуд като това в Турция. 

Като цяло постройките в България са изчислявани много от дълго време на сеизмична резистентност, тъй че би трябвало да не се тормозим, в това число от силата на такова земетресение. Качеството на строителството е извънредно сериозна тематика и непрестанно би трябвало да приказваме на тази тематика, добави министърът.

Сградата се вкарва в употреба, според от категорията ѝ, от Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) или от общините. Има доста сериозен законов механизъм, който, в случай че всички съблюдават, не би трябвало да има проблеми, добави Шишков.

Мога да кажа, че в действителност в София се съблюдават нормите, допускам, че и в цялата страна. Надзорът в действителност ревизира градежите. Имайте поради, че структурата се приема един път от надзора, повторно от проектанта конструктор и трети път от строител, изясни министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР