“Сградатана летището в Щръклево ще бъде съхранена. Това е условие,

...
“Сградатана летището в Щръклево ще бъде съхранена. Това е условие,
Коментари Харесай

Кметът Милков: Общината ще запази автентичността на сградата на Летище Русе

“Сградатана летището в Щръклево ще бъде съхранена. Това е изискване, което се слага във всички диалози с евентуални бъдещи притежатели и вложители ”, сподели в изявление за Дарик радио кметът на Русе Пенчо Милков. Той разясни, че решението на българската секция на интернационалната организация за документиране и запазване на архитектурата “Докомомо България ”, не съставлява обвързващ акт по Закона за културното завещание.

“Аз одобрявам мнението на архитектите в моята работа и ще изисквам от всеки предстоящ оператор на летището да резервира постройката в нейния достоверен тип ”, безапелационен бе кмета. Вътре в постройката обаче би трябвало да се слагат разделители за потоците идващи и заминаващи хора, както и техническите средства за застраховане на сигурността. “Това е единственото, което би трябвало да се направи в постройката. Тя ще си наподобява по този начин както е, само че не мисля, че е належащо тя да става недвижима културна полезност от национално значение. Това би означавало всички неповторими здания от този интервал би трябвало да ги одобряваме за такива ”, разясни Пенчо Милков.

Той беше безапелационен, че летището би трябвало да остане общинско и от него да се реализират полети. В тази посока са подхванати дейности и се чакат положителни вести скоро
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР