Сградата в строеж в Кралство Саудитска Арабия - кулата Джеда,

...
Сградата в строеж в Кралство Саудитска Арабия - кулата Джеда,
Коментари Харесай

Бурдж Халифа е напът да загуби титлата си за най-висока сграда в света

Сградата в градеж в Кралство Саудитска Арабия - кулата Джеда, известна още като Кулата на Кралството, е на път да надмине Бурдж Халифа, като най-високата постройка в света с планувана височина над 1000 метра, заяви " Сараево таймс ".

През 2010 година Бурдж Халифа в Дубай сложи невиждани върхове, издигайки се на височина от 828 метра и вземайки купата най-висока постройка в света.
Световните върхове на Гинес признават, че кулата в Джеда, чиято височина се планува да надвиши 1 000 метра, има капацитета да премисли международния контур след завършването си.

Разработен от Икономическата компания на Джеда, този небостъргач е умислен като повсеместен комплекс, който включва първокласни резиденции, офис площи, обслужвани жилища и първокласни жилищни здания.

По-конкретно, в него би трябвало да се обитава " най-високата обсерватория в света ", наред с други революционни характерности.

Амбициозният план на Jeddah Tower и приблизителната стойност от 1,23 милиарда $ я вършат мощен кандидат да надмине настоящия първенец.

Разположен в северната част на Джеда като част от огромен мегапроект на стойност 20 милиарда $, градежът на този архитектурен шедьовър е обновен през 2023 година след петгодишно спиране.

Несигурността по отношение на датата на довеждане докрай на строителството ускорява упованията, защото предлаганите размери и улеснения съставляват съществено предизвикателство за " царуването " на Бурдж Халифа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР