Сградата скелет“ в двора на Александровска болница няма да може

...
Сградата скелет“ в двора на Александровска болница няма да може
Коментари Харесай

Комитова: Детската болница ще бъде в нова сграда

" Сградата скелет “ в двора на " Александровска " болница няма да може да бъде нито реновирана, нито ще се трансформира в детска болница ". В това увери служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

" През 2019 година е извършена една социална поръчка на тематика реорганизация и възобновяване на „ постройката скелет “, която да се трансформира в детска болница. Преведени са към 9 млн. лева предплатено на една компания. През 2011 година във влезлия проект на Медицинската академия „ постройката скелет “ е планувана за срутване. Това има силата на закон. От 2011 година имаме настоящ проект, в който написа, че на това място няма да има " сграда-скелет ", а нова постройка за болница. През 2019 година някакви хора споделят, че няма да има нова постройка, а ще реконструират остарялата. Ако обаче бъде съборена, се губи публичната поръчка “, изясни сагата през годините Комитова, представена от " Фокус ".
Министърът посочи, че публичната поръчка ще отпадне.

" Аз като районен министър мога да издам виза за построяването на нова постройка и оттова нататък министърът на опазването на здравето може да вземе решение. Категорично споделям, че „ постройката скелет “ няма да може да бъде нито реновирана, нито ще се трансформира в детска болница “, сподели още Комитова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР