Сградата се конкурира в категорията Европа по-близо до гражданите“ с

...
Сградата се конкурира в категорията Европа по-близо до гражданите“ с
Коментари Харесай

Поредно признание за модерната библиотека в Бургас, номинирана е за награда от ЕК

Сградата се конкурира в категорията „ Европа по-близо до жителите “ с още четири плана от Европа

Проектът на Община Бургас за основаване на Център за модерно изкуство и библиотека е определен за един от финалистите в влиятелния конкурс на Европейската комисия – RegioStars awards 2023 за най-хубави планове, осъществени с европейски средства за тази година.

От всички 228 подадени оферти, жури е селектирало и избрало едвам 30, измежду които е и планът за основаване на новата библиотека в Бургас.

Библиотеката се конкурира в категорията „ Европа по-близо до жителите “ с още четири плана от Европа, като гласовете на жителите ще дефинират кой ще получи влиятелната премия.

Можете да подкрепите плана за новата библиотека от през днешния ден до 14 ноември 2023 година на .

Проект „ Реконструкция и преустрояване на съществуваща постройка в културно-образователен център (музей) за модерно изкуство и библиотека “ е осъществен с поддръжката на Оперативна стратегия “Региони в напредък ” 2014-2020 и финансови принадлежности, предоставени от Фонд на фондовете и Фонд за устойчиви градове.

В основата на плана е концепцията за модернизиране на културната инфраструктура в общината в поддръжка на развиването на локалната общественост, учредена на знанието, креативните нововъведения и взаимния културен живот.

Проектът е отговор на актуалните провокации, за което се изисква поддръжка на стратегически значими начинания като опазването и насърчаването на културното разнообразие, креативната подвижност и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в региона на културата, както и основаването на условия за развиването на културните и креативните промишлености, модерни форми на културно изложение и качествено обучение в региона на изкуствата и културата.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР