Сградата на Средно училище Христо Ботев“, в Девин ще бъде

...
Сградата на Средно училище Христо Ботев“, в Девин ще бъде
Коментари Харесай

Модернизират СУ „Христо Ботев“ в Девин с близо 4.5 млн.лв.

Сградата на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “, в Девин ще бъде осъвременена с помощта на подписан контракт сред Община Девин и Изпълнителна организация „ Програма за обучение “. Стойността му е 4 498 757,60 лева и с помощта на тези средства ще бъдат решени редица настоящи проблеми, като ще бъде усъвършенствана и осъвременена просветителната среда, сградния фонд и дворно пространство. Училището ще се снабди с фотоволтаична централа за лични потребности, осведоми кметът на Община Девин Здравко Иванов.

Предстои цялостна замяна на отоплителната система, увеличение на дебелината на топлоизолационният пласт на външните стени, ще бъде осъществена и промяна на всички остарели интериорни порти с нови. Овен това ще бъдат ремонтирани част от класните стаи за основаване на нужната инфраструктура за СТЕМ среда. Санитарните възли, обслужващи класните стаи също ще бъдат реновирани, както и физкултурния салон. Ще бъдат сменени и всички луминисцентни лампи с LED панели. Предвидено е и отделяне на нов вход/изход от актовата зала в блок Д2. Част от дворната тротоарна настилка ще бъде сменена с бетонови павета.

Ще бъде доставено ново съоръжение и обзавеждане, както ще бъдат направени редица други усъвършенствания за налична среда.

Освен това, ще бъде построена и открита спортна площадка към СУ „ Христо Ботев “. Средствата в размер на 124 200 лева са подсигурени по Програмата за създаване на нови и главен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения, признати с решение на министерски съвет.

На съществуващата на този стадий бетонова площадка ще бъдат построени Спортно игрище за футбол на дребни порти и волейбол. Спортното оборудване ще бъде с ограда и с настилка отвън габарита на игрището, като ще се поправя и съществуващият път посредством създаване на непълен авто път североизточно от игрището.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР