Сградата на площад Народно събрание“ 2 ще бъде основно ремонтирана

...
Сградата на площад Народно събрание“ 2 ще бъде основно ремонтирана
Коментари Харесай

Депутатите започват есенната сесия с намалени заплати

Сградата на площад „ Народно заседание “ 2 ще бъде главно ремонтирана през идващите три години. Вратите се затварят за парламентаристите и отварят за майсторите. А народните представители ще заседават в по този начин наречения Триъгълник на властта.

Точно в 9 часа в петък ще бъде ударен първият звънец на есенната сесия на 49-ото Народно заседание. В постройката на някогашния партиен дом на Българска комунистическа партия ще прозвучат химнът на България и химнът на Европейския съюз. И по този начин за първи път от доста време насам пленарните съвещания и съвещанията на комисиите ще са в една и съща постройка.

Нова сесия, нова пленарна зала, нов дневен ред – същите народните представители. В пленарната зала на някогашния Партиен дом депутатите ще останат минимум в идващите три години. През това време в другата постройката – на площад „ Народно заседание “ 2 ще тече интензивен ремонт.

Заради забавянето на приемането на бюджета, който беше безусловно в последните минути, депутатите в този момент ще получават по-малко пари. Те стартират нова сесия с малко по-малко. Последните данни на Националния статистически институт демонстрират следното:

Парите на народните представители са, колкото 3 средномесечни заплати в публичния бранш. Последните данни на Национален статистически институт са за месец юни – 1887 лв. по 3 = 5661 лв.. Но това не включва клас „ прослужено време “ и спомагателните хонорари за участия в комисии да вземем за пример.

Най-много пари без изненада получава ръководителят на Народното събрание – неговото заплащане е 55% над депутатската заплата или близо 9000 или 8 775 лв., оповестява Би Ти Ви. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР