Сградата на плажа край летните сараи на Ахмед Доган в

...
Сградата на плажа край летните сараи на Ахмед Доган в
Коментари Харесай

Сградата на плажа до сараите на Доган в Росенец трябва да бъде съборена, реши съдът

Сградата на плажа край " летните сараи " на Ахмед Доган в парк Росенец е противозаконна и би трябвало да бъде отстранена. Това потвъри със свое решение Бургаският административен съд, в отговор на тъжба, подадена от сдружението " Стрейтлайн ". То е обвързвано с Калин Тихолов, проектант на резиденцията на н. Чукалята, употребена от Доган.

През август предходната година, след митингите, последвали акцията на водача на " Да, България " Христо Иванов в Расенец, Община Бургас стартира инспекция на постройките към " сарая " на почетния ръководител на Движение за права и свободи. В хода на инспекцията бяха открити няколко противозаконни постройки, една от които бе двуетажната къща на " Стрейтлайн ".

Веднага по-късно заповедта за премахването бе обжалвана от сдружението с претекста, че къщата е била на това място още от 1978 година, а то я е употребило и е плащало за нея дължимия налог здания през последните 10 години.

В защитната теза на юристите на " Стрейтлайн " се твърдеше също, че компанията е станала неин притежател, откакто при покупко-продажба на активи на " Нефтохим " след приватизацията му, е придобила част от парцелите в този регион. В хода на осъществената инспекция обаче се оказа, че постройката е заявена едвам през 2020 година Едва по-късно за нея са били дължими и налози.

Административният съд в Бургас е изследвал всички предпоставки за оповестяване на статут на толерантност на градежа, само че той не е отговарял на нито един от тях, е записано в окончателното решение за премахването му. Нито една от осъществените експертизи не е потвърдила и съществуването на тази постройка в предишното, както твърдяха от " Стрейтлайн ". Едно от даказателствата за това е, че тя не участва и в кадастралните карти.

Решението за срутване на постройката може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Защо премахването на противозаконните постройки край сараите на Доган ще бъде платено от страната -.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР