Сградата на общинската администрация в Разлог тази зима няма да

...
Сградата на общинската администрация в Разлог тази зима няма да
Коментари Харесай

 Антикризисни мерки! Общинската администрация в Разлог се отказа от отопление на газ, минава на ток 


Сградата на общинската администрация в Разлог тази зима няма да се отоплява на газ, заяви вр. и. д. кметът на общината инж. Венцислав Гърменов. Разчет на разноските е посочил, че на този стадий по-евтиният вид за отопление е електричеството. За задачата ще се употребяват климатици, с каквито разполага всяка стая в постройката, добави той.

Преди началото на зимата ще бъде сменена и дограмата в общинската администрация на Разлог. Вр. и. д. кметът на общината уточни, че подмяната е отлагана от години, дограмата е остаряла и се губи огромно количество топлота. „ В момента разходът за промяна на дограмата е аргументиран от позиция на цената на енергоизточниците “, разяснява Гърменов пред Българска телеграфна агенция.

През идния зимен сезон ще бъде затворена постройката, в която се обитава администрацията на Общинския съвет, както и част от обществените услуги. Сградата се отоплява на газ, само че за идната зима от общинската администрация са подали поръчка за нулево ползване за икономисване на разноски. През зимния интервал постройката ще бъде заключена, а всички чиновници, които работят там, ще бъдат преместени в главната постройка на общинската администрация или в друга общинска постройка, която се отоплява на електричество, без това да попречи на работата, добави инж. Гърменов.

Социалните услуги в общината, които са в други здания, се отопляват с електрически уреди или с дизелово гориво и при тях няма да има разбъркване. Общински съвет – Разлог ще заседава в залата, в която обичайно се организират сесиите, която е в постройката, която следва да бъде затворена, сподели инж. Гърменов. Причината е, че общината не разполага с друга огромна зала за съвещанията. Те обаче се организират един път месечно, като авансово постройката ще бъде отключвана, а залата – затопляна.

През август общинското управление организира редица срещи с шефовете на образователните заведения на територията на Разлог. На тях бяха разисквани разновидностите за потребление на общи здания през отоплителния сезон на образователната 2022/2023 година От община Разлог показват, че шефовете на началните учебни заведения са декларирали, че имат подготвеност за потребление на общи здания, само че в краен случай. На този стадий проблем с отоплението няма, а образователните заведения ще разчитат на в допълнение финансиране от Министерство на образованието, като подсигуряват, че няма да се наруши качеството на образованието и децата ще орис присъствено, е станало ясно по време на срещите, допълват от общината.

С цел спестовност на средства главно учебно заведение „ Никола Парапунов “ в града затваря третия етаж в главната постройка, а децата от първи до четвърти клас ще се образоват в отделената, по-малката постройката на образователното заведение.

Преди началото на образователната година и на отоплителния сезон са извършени срещи и с шефовете на гимназиите в града и са разисквани разнообразни разновидности за зимните месеци.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР