Сградата на община Пловдив на площад Стефан Стамболов ще бъде

...
Сградата на община Пловдив на площад Стефан Стамболов ще бъде
Коментари Харесай

Обновяват сградата на община Пловдив с 450 000 лева

Сградата на община Пловдив на площад " Стефан Стамболов " ще бъде ремонтирана за 450 000 лева Със средствата ще бъде осъществен ремонт на фасадите, покрива, ел-инсталацията, промяна на дограмата и боядисване. Това взеха решение общинските съветници откакто утвърдиха локалната власт да кандидатства за реставрация на емблематичната постройка по план „ Красива България “.

Преди да вземат решението обаче от „ Демократична България “ предложиха точката да бъде отсрочена за последваща сесия с претекста, че не знаят дали подмяната на дограмата е съгласувана с НИНКН, само че предлагането им не беше признато. „ Може да изтървем периода за кандидатстване по програмата, в случай че го отложим за идната сесия. Мога да подсигурявам, че дограмата няма да бъде PVC, имаме условия и СМР, които са заложени в тръжната процедура - те не могат да бъдат изменени “, увери зам.-кметът Пламен Райчев. А от „ Демократична България “ бързо смениха решението си и по този начин точката беше призната единомислещо с 47 гласа „ за “.

Ако реновирането на постройката на Общината бъде утвърдено по плана, то за задачата ще бъдат отпуснати 126 000 лева Максималната сума, която може да се получи от " Красива България " е 130 000 лв. с Данък добавена стойност. Останалите 324 000 лева ще бъдат отпуснати от локалния бюджет, тъй като съгласно регламента 72 на 100 от средствата би трябвало да са за сметка на общината.

Зданието на общината е проектирано от арх. Никола Нешов и през цялото време е планувана за място, където да се обитава администрацията. По проект тя е трябвало да стига до Главната улица, само че не е приключена. Строителството й стартира през 1910 година. Сградата е присъщ представител на неокласиката, като се следят барокови детайли във фронтона, кулата и украсата. Тя е единична недвижима културна полезност от локално значение. В нея работят експерти и специалисти на 7 от дирекциите на общата и профилираната администрация, в които работят 110 чиновници.

Свързани вести НА ЖИВО Разискват 31 точки на общинската сесия, ще има ли фирма „ Екобус – Пловдив ” Сменят името на партията на Георги Титюков
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР