Сградата на британския парламент е заплашена от катастрофа като тази,

...
Сградата на британския парламент е заплашена от катастрофа като тази,
Коментари Харесай

И в Лондон планират милиарди за ремонт на парламента

Сградата на английския парламент е застрашена от злополука като тази, която сполетя жилищната " Гренфел тауър ", която изгоря тази пролет. Това важи, в случай че незабавно не бъдат подхванати ремонтни действия, предизвести чиновник, отговарящ за постройката, съобщи БГНЕС. На 14 юни пожар избухна в 24-етажната " Гренфел тауър ", в която живееха съвсем 600 души, и се популяризира извънредно бързо изпод нагоре до самия покрив. Много от живеещите се оказаха в огнен капан. Жертви на пожара станаха 71 души. Експерти считат, че мълниеносното разпространяване на огъня може да се дължи на облицовката на постройката, както и на луфтовете сред панелите и стените, които са основали резултата на комин за дима.

Дворецът " Уестминстър ", където са Камарата на общините и Камарата на лордовете, както и известната часовникова кула, е изложен на висок риск от сериозен пожар, съгласно Дейвид Ликей, отговарящ за поддържането на двореца. Тъй като тази седмица той се отдръпва от поста, който заемаше 7 години, Лийки прикани депутатите да поддържат бърз ремонт на разпрострялата се на огромна повърхност постройка, с цел да бъде предотвратена евентуалната злополука. " Знам какви са рисковете тук ", сподели той пред списание The House. " Знаейки в детайли, че експертната рекомендация е, че би трябвало да извършите това бързо и в този момент, а не постепенно с течение на времето и на етапи, знам, че е належащо, с цел да се предотврати тук да се случи повтаряне на това, което стана с " Гренфел тауър ". Лийки добави: " Ако не сме си научили урока от " Гренфел ", тази постройка може да изгори, както стане 1834 година, когато имаше десетилетие закъснение и отсрочване на това по какъв начин и по кое време да се ремонтира постройката ".

Парламентарен отчет предходната година предложи депутатите да не заседават в двете камари в продължение на шест години, до момента в който рушащата се постройка не бъде реновирана. Изчислените разноски за повсеместен ремонт - 4,3 милиарда паунда (4,86 милиарда евро) към този момент не биват одобрявани от депутатите, съгласно Лийки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР