Сградата на бившето училище "Христо Ботев" в село Паволче ще

...
Сградата на бившето училище "Христо Ботев" в село Паволче ще
Коментари Харесай

Закрито училище в Паволче става модерен център

Сградата на бившето учебно заведение "Христо Ботев " в село Паволче ще бъде дарена на министерството на образованието и науката, взеха решение общинските съветници на Враца на изключително съвещание.
Очаква се просветното ведомство да влага над 1 милион лв. за основаването на първия в страната Национален център за православно, екологично и патриотично обучение. До решението се стигна след постъпило писмо от страна на министъра на образованието Красимир Вълчев, който е изискал от локалната власт постройката на закритото учебно заведение.
По време на изключителното съвещание кметът на община Враца Калин Каменов съобщи, че това е опция Враца да е първата община в страната с пилотен учебен модел. Кметът на село Паволче – Емил Василев разяснява, че желанието на жителите на обитаемото място е постройката да бъде актуализирана и в нея да се образоват младежи от разнообразни градове в България.
Идеята е в Националния център да се организира възпитателна стратегия за учениците от цялата страна, в подобаваща среда и изцяло актуализирана материално-техническа база.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР