Сградата е на два етажа с физкултурен салон, две мултифункционални

...
Сградата е на два етажа с физкултурен салон, две мултифункционални
Коментари Харесай

Отвори врати новият модерен корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Сградата е на два етажа с физкултурен салон, две мултифункционални зали, асансьор и топла връзка към учебното заведение

Най-старото бургаско учебно заведение – СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, откри през днешния ден новия съвременен образователен корпус с физкултурен салон. Новата сграда е със застроена повърхност от 350 кв. м. и разполага с два независими входа откъм двора на учебното заведение и топла връзка към главната постройка.

„ Благодарение на обединените старания на Община, учебно управление и родители, този терен бе непокътнат за потребностите на образователното заведение и качеството на просветителния развой в него. Сградата е издигната напълно от общинска компания, спазвайки периодите, което демонстрира, че може да сме конкурентни на частното строителство. Новият корпус дава опция на учениците от начален стадий да преминат на едносменен режим на образование и да имат естествени условия за спорт и физическо образование “, показа кметът Димитър Николов.

„ Това за учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ е една сбъдната дългогодишна фантазия. Така успяхме освен да съхраним, а и да умножим наследеното от генерации учители, полагали тук десетилетия наред своя труд. Извървяхме този път извънредно с поддръжката на Община Бургас. Това е доказателство, че българското обучение е идея и знак на обединяване “, съобщи Снежина Няголова – шеф на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “.

На откриването участваха още регионалният шеф проф. Мария Нейкова, началникът на РУО Бургас Петя Петрова, заместник-кметът по обучение, опазване на здравето и обществени действия Йорданка Ананиева, учители, възпитаници и родители.

Новият корпус е декориран с забавни орнаменти с декоративно фолио, акцентиращи върху българската писменост и функционалното предопределение на постройката. Той е на два етажа и разполага с физкултурен салон, съблекални и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно състояние.

Асансьор и стълбище водят към втория етаж, където има предверие с опция за изложбено пространство и образователни занятия по изобразяване и две мултифункционални зали, оборудвани с съвременни интерактивни панели. Просторна тераса с градина дава опция за класна активност навън.

Силуетът на новия корпус, в който ще упражняват и учат над 1150 възпитаници, е съвременен, като в същото време с това кореспондира със стила Баухаус, в който е постройката на най-старото бургаско учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, издигнато преди 90 години на едноименния градски площад.

Община Бургас годишно основава условия за по-пълен обсег на учениците посредством разширение на учебния сграден фонд и даването на модерни условия за физическа подготовка и спорт. През последните няколко години бяха издигнати и изцяло реновирани корпуси с физкултурни салони в ОУ „ Васил Левски “ в кв. „ Горно Езерово “, Търговската гимназия, ПГЕЕ „ Константин Фотинов “, Професионалната гимназия по превоз и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения. Предстои да отвори порти актуализирания салон на ОУ „ Антон Страшимиров “ и новия физкултурен салон на Професионалната гимназия по мехоноелектротехника и електроника. Цялостен ремонт следва да бъде осъществен на физкултурния салон на ОУ „ Братя Миладинови “, както и планове за нови корпуси за ОУ „ Христо Ботев “ в кв. „ Сарафово “ и за ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ и ПГРЕ „ Георги Стойков Раковски “, които разделят една постройка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР