Сграда в центъра на Русе се превърна в сборище на

...
Сграда в центъра на Русе се превърна в сборище на
Коментари Харесай

Изоставени лаборатории в Русе се превърнаха в свърталище на наркомани

Сграда в центъра на Русе се трансформира в сборище на наркомани и дом на клошари. Бившите лаборатории на Здравната ревизия, които в този момент пустеят, се намират до непосредствена непосредственост до учебно заведение и измежду жилищно блокове. Хората в близост са обезпокоени.
Сградата, която е в доста неприятно положение, е освободена от Здравната ревизия преди три години. Въпреки че извън е затворена с железна решетка с катанец, тухлената стена е разрушена и достъпът до нея е на процедура свободен.
Съседи описват, че към този момент е изцяло разграбена. Очевидци описват, че първоначално постройката не била заключена. В резултат на това всичките мебели и движимости в нея били изнесени. Изоставеният парцел, който другояче е държавна благосъстоятелност, бързо си е намерил нови жители – клошари. Въпросното семейство са Сабри и жена му Румяна. Те са трансформирали мястото в самобитен дом, където да изкарат зимата.
Клошарите също описват, че постройката последователно се опустошава пред очите им, а наркоманите постоянно им основават проблеми. Присъствието на дрогираните тормози всички, защото наоколо се намират 2 учебни заведения.
Сигнали са подавани както до полицията, по този начин и до Здравната ревизия, правени са инспекции, само че казусът си остава. От Здравната ревизия, чиято благосъстоятелност е била постройката, обясниха, че от април 2018 година парцелът е трансфериран на министерството на опазването на здравето.
По проект постройката би трябвало да бъде превърната в център за деца с увреждания, които се нуждаят от непрекъснати медицински грижи. Проектът ще се реализира с европейски средства, а процедурата към този момент е стартирана. Центърът би трябвало да бъде подготвен в период до 1 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР