Сграда в центъра на Русе се е превърнала в сборище

...
Сграда в центъра на Русе се е превърнала в сборище
Коментари Харесай

Бивши лаборатории в Русе станаха дом на клошари и сборище на наркомани

Сграда в центъра на Русе се е трансформирала в сборище на наркомани и дом на клошари. За това алармираха фенове на bTV. Бившите лаборатории на Здравната ревизия, които в този момент пустеят, се намират в непосредствена непосредственост до учебно заведение и жилищни блокове. Хората в близост са обезпокоени и упорстват да се вземат ограничения.

Допреди три години в постройката на бул. " Скобелев " са се помещавали лабораториите на Регионалната здравна ревизия. След освобождение на пространствата мястото е изоставено и разграбено.

Снимка: btvnovinite.bg

От няколко месеца това е домът на двама клошари – мъж и жена от Разград. Сабри и жена му са принудени да разделят своеобразното си жилище с наркомани.

Сигнали са подавани както до полицията, по този начин и до Здравната ревизия. Въпреки че и от двете институции са идвали на инспекция, казусът си остава, защото достъпът до постройката е свободен.

Снимка: btvnovinite.bg

От Здравната ревизия обясниха за bTV, че от април 2018 година постройката е трансферирана на Министерството на здравеопазването. Тя ще бъде превърната в център за деца с увреждания. Той ще бъде построен с европейски средства, а публичната поръчка към този момент е оповестена. Центърът би трябвало да е подготвен следващата година.

Снимка: btvnovinite.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР