Сграда в историческия център на Хавана, в която са се

...
Сграда в историческия център на Хавана, в която са се
Коментари Харесай

Срутване на сграда в Хавана остави 1 човек загинал и най-малко 2 ранени

Сграда в историческия център на Хавана, в която са се помещавали 13 фамилии, се срути, оставяйки един човек умрял и минимум двама ранени

От Associated Press, 4 октомври 2023 година, 12:44 ч. Кубинските управляващи оповестиха в сряда.

Спасителните екипи се опитваха да влязат в постройката, където двама хора останаха блокирани след сриването във вторник вечерта.

Въпреки че повода за сриването не беше известна незабавно, в региона има няколко остарели здания, които не се поддържат и се утежняват при тропическите дъждове, като тези, които сега удрят острова.

Алексис Акоста Силва, кмет на Стара Хавана, сподели пред локалните медии, че по това време в триетажната постройка е имало 54 души на колапса. Семействата бяха евакуирани в близкото учебно заведение и няма известия за вреди по близките здания.

Лошата поддръжка на съществуващите жилищни здания и бавният ритъм на създаване на нови са водещи недоволства измежду жителите на Куба.

Директорът по жилищното строителство на Куба Вивиан Родригес сподели тази седмица, че на острова има жилищен недостиг от 800 жилища, изключително в провинциите на Хавана, Олгин, Сантяго де Куба и Камагуей.

Правителствените данни от 2020 година демонстрират, че Куба има 3,9 милиона домове. От тях близо 40% са били в положително и неприятно положение.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР