Сграда от 18-и век, оценявана на 10 милиарди рубли, къщи

...
Сграда от 18-и век, оценявана на 10 милиарди рубли, къщи
Коментари Харесай

Колко богата е бившата жена на Путин Людмила

Сграда от 18-и век, оценена на 10 милиарди рубли, къщи и жилища в Южна Франция, Швейцария и Испания: някогашната жена на Путин Людмила и новият ѝ брачен партньор имат същинско благосъстояние. Откъде са парите им?

Сътрудници на Алексей Навални от неговата Фондация за битка с корупцията разгласиха в Ютюб 44-минутно видео за някогашната жена на Путин – Людмила. Голяма част от него е отдадена на източниците на приходи на някогашната брачна половинка на съветския президент, главният от които, съгласно създателите, е историческо имение в центъра на Москва, трансферирано ѝ от градската администрация.

Подарък за 10 милиарда рубли

Според проверяващия екип Людмила Путина е оглавила особено основания за нея след 2000-та година Център за развиване на съветския език. Кметството на Москва и ръководството по делата на президента са му трансферирали имение от 1774 година на улица Воздвиженка покрай Кремъл и имот в центъра на съветската столица. След това постройката е ремонтирана, надстроени са два етажа и е преименувана на " Център за развиване на междуличностните връзки ".

Сега той се управлява от новия брачен партньор на Людмила - Артур Очеретни, чиято фамилия тя носи от 2015 година. Артур Очеретни пък отдава постройката, оценена на 10 милиарда рубли, на компанията " Меридиан ", благосъстоятелност на новата му брачна половинка, която на собствен ред пуска в нея чартърен Сбербанк, ВТБ и други търговски организации. Според сътрудниците на Навални Людмила Очеретная печели повече от 250 милиона рубли годишно от наем.

Имоти в чужбина за близо 600 милиона рубли

Според създателите на кино лентата " Центърът за развиване на междуличностните връзки " също получава финансиране от кметството на Москва, Газпромбанк и Северстал. Така компанията на Артур Очеретни си набира годишно към 415 милиона рубли, които тя отпуска на " Меридиан ". С тези пари са купени жилища и къщи в Южна Франция, Швейцария и Испания на обща стойност от съвсем 600 милиона рубли. Очеретни има вила в Биариц, Франция, апартамент в Давос, Швейцария, и два жилището в Малага, Испания, излиза наяве още от видеото.

Лондон им наложи наказания

Людмила и Артур Очеретни не са включени в санкционния лист на Европейски Съюз, напомнят сътрудниците на Навални. През май Англия наложи наказания против Людмила Очеретная, някогашна Путина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР