Сграда на столичната поликлиника в жилищния комплекс Люлин“ вече е

...
Сграда на столичната поликлиника в жилищния комплекс Люлин“ вече е
Коментари Харесай

Столична поликлиника ще произвежда ток с фотоволтаична система


Сграда на столичната поликлиника в жилищния комплекс „ Люлин “ към този момент е със лична фотоволтаична система за произвеждане на електрическа сила. Това заяви на своята страница във Facebook заместник-кметът по финанси и опазване на здравето на Столичната община Дончо Барбалов.

Електроенергията е за лично прилагане на здравното заведение, а непотребният ток ще бъде продаван на електроразпределителното сдружение. 

Основната постройка на диагностично-консултативния център (ДКЦ) 12 се намира в ж. к. „ Люлин “ на ул. " Иван Бойчев " № 17. Изграждането на фотоволтаичната система е финансирано със лични средства в размер на 50 хиляди лева, при съблюдаване на Закона за публичните поръчки.

 

Основен претекст за инвестицията е непрекъснатото нарастване на цената на електрическата енергия, показва Дончо Барбалов. През миналата зима сметките за ток на сдружението са били към 15 хиляди лева, а през топлите месеци са към пет - шест хиляди лева, съобщи шефът на ДКЦ 12 доктор Васил Василев. Според него инвестицията във фотоволтаична система ще се изплати за интервал от три до пет години. 

Предстои монтиране на такава система и на втората база на ДКЦ 12, която се намира също в ж. к. „ Люлин “, на бул. „ Проф. доктор Александър Станишев “ №17. 

До три-четири седмици се чака с настояща фотоволтаична система към този момент да разполага и ДКЦ 22 в ж.к. „ Гео Милев “. И там получаваната сила ще е за лично прилагане, а непотребният ток ще се продава.

Общинската Университетска първа многопрофилна болница за интензивно лекуване също влага в лична система за електрическа енергия, само че там първо би трябвало да се направи подготовка на покрива на болничното заведение, след което да се инсталират фотоволтаиците, показва Дончо Барбалов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР