СГП възложи на ДАНС проверка на сигнал за корупция при

...
СГП възложи на ДАНС проверка на сигнал за корупция при
Коментари Харесай

СГП възложи на ДАНС проверка на сигнал за корупция при оществени поръчки

СГП разпореди на ДАНС инспекция на сигнал за корупция при оществени поръчки
Софийска градска прокуратура разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ осъществяването на инспекция във връзка обява в уеб страницата „ Биволь “ – „ ДжиПи Гейт “: Гранд корупция с еврофондове и публични поръчки през консултантски компании “.

На 14.09.2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове, във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор от вицепремиера Томислав Дончев. Сигналът на Дончев е адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до ръководителя на КПКОНПИ, с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. Сигналите от Томислав Дончев и от уеб страницата „ Биволь “ са обединени.

Предмет на инспекция ще са всички процедури по публични поръчки и асимилиране на средства от фондове на Европейски Съюз, разказани в обявата, както и присъединяване в тях на посочените физически лица и търговци. Проверката на процедурите, свързани с обособените планове и тяхното финансиране, ще обхване и дейностите на държавни органи и длъжностни лица. На ДАНС са предоставени съответни дейности, свързани с условие на документи, снемане на пояснения и инспекция на твърдяните обстоятелства. В хода на инспекцията ще бъде осъществено и взаимоотношение с КПКОНПИ, оповестиха от прокуратурата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР