Сглобката във Варна освен че е политически абсурдна е и

...
Сглобката във Варна освен че е политически абсурдна е и
Коментари Харесай

Иван Портних : Крайно време е кметът да излезе с позиция за строителството край Карантината, Бриз и пътят за Златни пясъци 


„ Сглобката във Варна като се изключи че е политически неуместна е и в ущарб на публичния интерес. Икономически тя обслужва някои вложители, които чакат своите дивиденти, чакат да си избиват парите, вложени в локалните избори. “ – сподели Иван Портних, регионален водач на ГЕРБ и някогашен кмет на Варна дружно с общинския консултант Юлиян Станев на брифинг в клуба на Българска телеграфна агенция. Той даде образец с следващия трети план за градеж, който чака позволение на мястото на горичка в кв. „ Бриз “ зад паметника на Българо- руската дружба във Варна.

Иван Портних към този момент насочи публичното внимание към план за бетонен мастодонт на 70 дка в гора и край отводнителния канал в местността „ Карантината “, както и на стартирано строителство зад противозаконната плътна ограда по пътя за Златни пясъци. „ Общото сред трите плана, които са придвижвани от уволнения от мен основен проектант Виктор Бузев и които съм отказал да разпиша, е вложителят. Той е Ангел Дерменджиев – индивидът, за който новият кмет на Промяната написа във ФБ, че се е обаждал в общината, с цел да му свършат работата, само че отхвърля да го назове по име. След като му бяха отказани подобен вид планове, Ангел Дерменджиев взе участие в изборите и неговата листа със „ Земеделски съюз Ал. Стамболийски “ събира 10 000-колкото е разликата в интерес на претендента на Промяната на втория тур. Вярвам, че никой от вас не счита, че има 10 000 земеделци във Варна, не сте и чували за такива партийна конструкция “,посочи Портних. Той цитира новия кмет, който дава обещание дирекция АГУП в Община Варна да проработи за понижаване на административната тежест и за редуциране на периодите за издаване на строителни разрешителни. „ Звучи отлично, единствено на мен ли ми наподобява на подготовка на обществеността за стремително осъществяване на предизборни задължения и разрешаване на спрени от мен планове за строителство на големи билдинги?! Тези вложители евентуално са уверени, че новият кмет ще им разпише документите, щом към този момент са почнали да продават на зелено бетонни мастодонти “, разяснява Иван Портних.
Според него ставаме с очевидци на задкулисие, на голямо бързане за угаждане на строителните искания на хора, вложили в изборите, като Ангел Дерменджиев. „ Вече съм съветван да не си сътворявам самичък проблеми, само че това няма да ни изплаши и ще продължим да демонстрираме истината “, безапелационен е Портних.
„ Крайно време е новият кмет да излезе с ясна и точна позиция – за строителството край Карантината, в „ Бриз “, по пътя за Златните? Ще има ли коли в Морската градина? Ще апелира ли делото за противозаконните бараки на Златни пясъци? Неговият персонален правист, който стана зам.кмет, ще продължава ли с делата на Общината за възбраната за колите в Морската, ще има ли нова заповед за прекъсване на колите по алея Първа – нещо, с което толкоз доста се хвалеше. Ще стартира ли работа по смяна на Общ устройствен план, както даде обещание? Чакаме отговори. “ – сподели Портних.
В отговор на журналистически въпрос той съобщи, че ще направи публично запитване до новата администрация какъв брой общински терени са продадени по време на неговото 10-годишно ръководство.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР