Сглобката спира да дъвче дъвката за отпадането на дерогацията на

...
Сглобката спира да дъвче дъвката за отпадането на дерогацията на
Коментари Харесай

Сглобката спира да дъвче дъвката Лукойл, засега

" Сглобката " стопира да дъвче дъвката за отпадането на дерогацията на " Лукойл ", към този момент. На късен брифинг в коридорите на Партийния дом водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изясни, че той дружно с някогашния министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков решили, че няма смисъл два закона да се бият в Народното събрание и да се дава късмет на опозицията да поддържа единия или другия, а след това партиите в обединението да не си приказват 3 дни. Затова са изтеглени и двата проектозакона на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС за отпадане на дерогацията на " Лукойл ", надлежно от 1 март и 1 януари 2024 година

Направен е промеждутъчен вид за утешение на ПП-ДБ и заплахата от повишаване цените на горивата, в случай че дерогацията на съветски нефт отпадне предварително и без проект . Новото в този момент е, че съветският нефт се стопира от 1 март, само че от 1 януари се стопира вносът и износът на всевъзможен тип артикули, създадени от съветски нефт. Утре систематизираният текст ще бъде импортиран в дневния ред на Народното събрание и ще бъде предпазен от партиите в по този начин наречената " некоалиция ".

, те ще бъдат поети по време на ръководството на бъдещия министър председател Мария Габриел. Заедно ще понесем ударите, в случай че има такива, след намаляването на дерогацията на съветски нефт, увери водачът на ГЕРБ.

Борисов уточни, че в 17 страни през днешния ден, в които няма дерогация за съветския нефт, горивото е по-евтино. Информацията, която бе изнесена от водача на ГЕРБ, бе доказана и от ръководителя на Комисията по енергетика в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. Добрев акцентира, че общият законопроект е както за съветски нефт, по този начин и за нефтопродуктите - стопират се и двете.

Депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски добави, че сплотяващото в общия законопроект е, че ще се усилят доста глобите по отношение на " Лукойл ", в случай че работи с съветски нефт. Той се надява, че на две четения ще бъдат изчистени всички последни елементи към дерогацията на " Лукойл " в законопроекта.

И Бойко Борисов, и Делян Добрев, и Радослав Рибарски обявиха, че нямат информация за.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи се отхвърлиха от незабавната битка с дерогацията
ГЕРБ и Движение за права и свободи се отхвърлиха от незабавната битка с дерогацията

Внася се нов законопроект, който планува период 1 март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР