Сглобката се опитва да провокира Радев да направи нещо сега.

...
Сглобката се опитва да провокира Радев да направи нещо сега.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Сглобката ще направи живота на Радев черен

„ Сглобката се пробва да предизвика Радев да направи нещо в този момент. Ако това не се случи, ще го удря през идващите 2-3 години, с цел да изхабят рейтинга му и ще направи живота му черен. Времето работи за президента ". 

Това разяснява политологът Първан Симеонов пред БНР във връзка борбата на някои политически водачи с президента. „ Сглобката нападна президента от доста време насам, тъй като е нужната комфортна цел, откакто партиите между тях се сдобриха.

Делян Пеевски може да изнесе тази офанзива против Радев и да свърши сложната работа. Това ще е комфортно за сглобката. Възможно е това да е обвързвано и с вътрешната обстановка в Движение за права и свободи.

Външният министър на Турция, който е и някогашен началник на разузнаването, се срещна с Мустафа Карадайъ при визитата си в България. В страната стават доста значими неща, в това число и за нашата сигурност. Президентът, който мъчно може да бъде наименуван изключително проамерикански, много пламенно се базира на американски инструмент, каквито са глобите „ Магнитски “. Очевидно става въпорс за пренареждане под повърхността ", проучва Първан Симеонов. 

„ Нека да изчакаме, тъй като в този момент е най-лесно да кажем, че това е комфортна обстановка за президента, тъй като Пеевски е надалеч от неговия рейтинг. За него е комфортно да има съперник, който през годините беше демонизиран.

В сходна обстановка обаче единият няма толкоз доста да губи, до момента в който Радев е с високия рейтинг и е уязвимият. Освен това, за Румен Радев е рисково, защото наподобява, че се е скарал с всички. Президентът е в много по-удобна позиция от позиция на публичната известност. Описвам всичко това, тъй като не ми се гадае и би трябвало да изчакаме развиването “, прецизира още Симеонов.

Политологът обаче не вижда логичност президентска партия да се появи през тази година. Той изясни, че ако продължава борбата на тези два лагера, по-умереният в болшинството си българин ще презре и двете крайности.  " Тук идва късмет за Борисов, който през днешния ден се вживя в ролята на центрист, на рефер. Тази роля на центрист ще се оспорва в идните месеци и години.

Радев е един претендент за центрист, Борисов е обичаен в тази ниша и ще се мъчи да си я върне. Един от новите претенденти за центрист ще бъде Пеевски.

Тази борба може да има и стратегическо измерение ", загатва Първан Симеонов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР