Сглобката няма да се разпадне. Това изостряне на тона, което

...
Сглобката няма да се разпадне. Това изостряне на тона, което
Коментари Харесай

Експерти разкриха има ли напрежение в сглобката

Сглобката няма да се разпадне. Това изостряне на тона, което чуваме от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, е за по-скоро да сплоти последователите на партията, защото следва изборна борба. Конструкцията е такава, че може да оцелее доста време. Това мнение изрази политологът Петър Чолаков в ефира на Нова телевизия. Според него има външнополитически напън страната да има евроатлантическо държавно управление, поради войната в Украйна.

Че сглобката е постоянна, се съгласи и политологът Димитър Ганев. Той уточни, че в случай че ГЕРБ завоюва безапелационно локалните избори на 29 октомври, може да сложи съществено въпроса за какво по-малка парламентарна група държи ръководството. Георги Ганев съобщи, че сглобката е постоянна. „ Местните избори ще покажат дали има пренареждане на политическия терен. Може да има преконфигурация на политическата власт преди ротацията, само че това ще стане в резултат на локалните избори и резултатите от тях “, сподели Ганев. 

Според проф. Румяна Коларова има два метода, по които една партия може да влезе във властта. Единия е, като постави свои хора. Втория е, като наложи своя управническа стратегия. " Това, което сега следим като напрежение, е нещо, което гледаме към този момент три години - концепцията, че можеш да прамениш едно ръководство като смениш хората. Тук мисълта е, че като сложиш верните хора, те ще почнат да вършат верните неща. Обаче Стойчо Кацаров нещо вярно направи ли в опазването на здравето? Когато сложиш в ръководството верните хора без да им дадеш верните задания, те стартират да замазват нещата ", разяснява тя. 

По думите на банкера Левон Хампарцумян протичащото се е предстоящо и обикновено. „ Правителството е стабилно, само че има да се вземат решение краткосрочни проблеми “, съобщи той.

Според финансиста президентът Румен Радев " опитва къде ще може да натрупа политически капитал и къде има място, където може да получи политически прерогативи ". " Радев се пробва да сплоти към себе си всички, които не харесват това държавно управление ", разяснява Чолаков и напомни, че президентът е с утвърждение над 40%, държавното управление - с 20%, а Народното събрание е с едвам 10%.

Припомняме, че сред сътрудниците в ръководството Кирил Петков и Бойко Борисов имаше ново напрежение, откакто Борисов се ядоса, че се сменят фрагменти по време на депутатската почивка.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР