Сглобката не може да решава големите проблеми на обществото, единственото

...
Сглобката не може да решава големите проблеми на обществото, единственото
Коментари Харесай

Петър Витанов: Сглобката не може да решава големите проблеми на обществото, само да руши

" Сглобката не може да взема решение огромните проблеми на обществото, единственото нещо, което може да направи, е да разрушава. Тази политическа обстановка е отчайваща, тъй като води до поругаване на националната ни памет ".

Това сподели евродепутатът Петър Витанов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. Той дефинира демонтажа на Паметника на Съветската войска като " безчовечен акт ", който лишава националното ни достолепие и ни отдалечава от актуалните цивилизационни полезности.

" Екзалтацията от транжирането, ампутирането на крака, касапският метод при демонтажа ни подреждат цивилизационно до талибаните и Ислямска страна, които разрушаваха статуите на Буда в Афганистан и културните артефакти в Палмира. В цивилизования свят никой не разрушава монументи, без значение от коя ера са. Освен на руската, това е монумент и на българската войска. А България има с какво да се гордее в края на Втората международна война ", разяснява Петър Витанов.

" Забравяме нашето национално достолепие и нашата историческа памет, с цел да се кланяме в този момент, поради политическа обстановка, някъде другаде. В интернационален проект това единствено потъпкване на достолепието провокира пренебрежение към страната ни, даже пренебрежение. А и всяка борба с историята е обречена. Може би предишното не ни харесва, само че в случай че не го познаваме, сме обречени да повтаряме едни и същи неточности ", сподели още евродепутатът.

Витанов разяснява и подписката за осъществяване на референдум за националния празник в качеството си на ръководител на Инициативния комитет Трети март.

" Комитетът имаше и има една-единствена цел – да не допусне поредна подигравка с паметта и държавността. Имаме период до 21 декември да внесем подписите, които сме събрали. Но той завършва своето битие с изпълняването на задачите си ", сподели още той.

Според него измежду хората има голям заряд да бъде напълнен политическия вакуум, който настоящето ръководство освобождава.

" В момента сглобката се употребява с по-малко доверие, в сравнение с кабинета на Жан Виденов. Опозицията като че ли наподобява неспособна да бъде опция, по тази причина напълно естествено огромните упования са свързани с президента ", счита евродепутатът.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР