Сглобката е вечна и участниците в нея ще се разберат.

...
Сглобката е вечна и участниците в нея ще се разберат.
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: „Сглобката“ е вечна и участниците в нея ще се разберат

„ Сглобката ” е безконечна и участниците в нея ще се схванат. ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС имат релативно идентични позиции във външната политика, тъй че наподобява, че битката е коя персона да влезе в Министерство на външните работи.Това е грозно и се вижда от българските жители. “ Това сподели някогашният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Според него, страната ни съвсем няма късмет да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година

„ Всички данни, които имаме за инфлацията, демонстрират, че няма да покрием критерия “, добави той и уточни, че политиката на кабинета да покачва приходите частично е завишила и инфлацията в страната.

Пеканов акцентира, че всички страни влизат в еврозоната от 1 януари, тъй като е комфортна дата и неработен ден. Не било невероятно за България да се направи изключение, само че някогашният министър е по-скоро песимистичен и за датата 1 юли.

Той е твърдо за въвеждането на единната валута у нас и счита, че това би повишило приходите на българите.

Атанас Пеканов показа, че нищо не се случва с парите по Плана за възобновяване и резистентност.

„ До момента сме получили 2.7 милиарда лева по време на служебния кабинет през 2022 година Сега всичко, което се строи и прави, е от тези пари. Чакаме втори транш за 1.4 милиарда лева ”, сподели той.

По думите му обаче страната ни не е приела няколко закона, които е била длъжна да одобри.

„ Сглобката “ е безконечна и участниците в нея ще се схванат

„ Ротацията може да се направи най-лесно, в случай че стана външен министър – с Мария Габриел да сменим местата си. Премиерът и външният министър имат особена роля в ръководството. Това са двамата индивида, които най-често работят дружно в интернационалните връзки. Това съобщи министър-председателят Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и публицисти във Facebook, напомня SafeNews.

„ Важно е министърът да си прави работатата и да работи в екип с всички останали. Дали котката е черна или бяла няма значение, значимото е да лови мишки. Трябва да престанем с това партийно разделяне, в случай че желаеме да работим дружно “, сподели Николай Денков.

Източник: NOVA NEWS

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР