Сглобката е ценна за България и безценна за Посолството, ДПС

...
Сглобката е ценна за България и безценна за Посолството, ДПС
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Сглобката е ценна за България и безценна за Посолството, ДПС е най-българската партия?!…

Сглобката е скъпа за България и скъпа за Посолството, Движение за права и свободи е най-българската партия?!… Така цитира направени през вчерашния ден по ТВ ефира констатации университетският учител, публицист и някогашен офицер от външното разузнаване Велизар Енчев в собствен пост във Facebook.  Няма ли почивен ден за евроатлантизма? възкликва той.
SafeNews разгласява поста без редакторск анамеса:
От утринните блокове на трите политкоректни Тв чух еднакъв рефрен: Сглобката е скъпа за България и скъпа за Посолството. ГЕРБ е достоверната дясна партия, която поради добруването на народа непринудено сдаде властта на ПП/ДБ. Движение за права и свободи е най-българската партия, курпулентното й лице е национално благосъстояние с свръхестествен капацитет. Евроатлантическите полезности са незалязващо слънце за всяко живо същество… И кои изрекоха тия чутовни мантри? – Крупен притежател на хотелска империя и голф-игрище на морето. Дузина клиенти на щатски фондове. Щатни пиари на Сглобката. Абониран за утринните блокове жълтопаветник. Десен-бесен, гратис мразещ Русия, професор – богослов, люто анатемосващ еретиците Дарина Григорова, Явор Дачков и Велислава Дърева… Утре заран отново от същото. Даже в събота и неделя. Няма ли почивен ден за евроатлантизма?
В по-ранен кометар анализаторът написа:

Набедените от американския сенатор дипломати са или стремително уволнени, или намалени в служба, а доста са извикани и на разпит в ръководената от Маккарти комисия, изживяващата се като Светата инквизиция. Тогава терминът „ лов на вещици “ придобива най-зловещото си наличие на американска земя.

През 1958-а, една година след гибелта на Маккарти, е изчислено, че един на петима държавни чиновници е бил подложен на унизителна инспекция за преданост и национализъм. Веднъж изгубил работата си след негативна оценка за лоялността си, служителят не успявал да си откри друга работа поради общественото му анатемосване като държавен зложелател.

Времето на българския Джоузеф Маккарти. Времето на българския маккартизъм, сервиран ни от партия с подкупващото име Движение за права и свободи.

 

И още:

 

България се трансформира в хибридна страна с двойно поданство. По образеца на македонския парламентарен модел скоро ни чака двуезична страна с втори формален език. На евровота след 5 месеца партията на българския Албен Джафери ще е втора политическа мощ. А след последния брой на „ Държавен вестник “ ДАНС, Агенция „ Разузнаване “ и Военно разузнаване ще могат да имат шефове с двойно поданство, тоест с двойна агентура. А Народът спи зимен сън, будните точат ножа на коледните свине, пият руйно вино и люта ракия, попържат властта сред две пържоли и чакат избавление Свише. Амин!

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР