Сгъваемите смартфони са най-атрактивната ниша на пазара на мобилни устройства.

...
Сгъваемите смартфони са най-атрактивната ниша на пазара на мобилни устройства.
Коментари Харесай

РЕВЮ: Huawei Mate Xs 2 разгъва потенциала на смартфоните

Сгъваемите смарт телефони са най-атрактивната ниша на пазара на мобилни устройства. Те дават най-вече благоприятни условия за забавен дизайн и функционалности, а и просто са готини. Физическото взаимоотношение с устройството и неговата промяна постоянно са били значим фактор за преживяването на потребителя.

Именно по тази причина дълги години телефоните вид „ мида “ бяха толкоз известни, следвани от „ слайдерите “ (тези с плъзгаща се клавиатура). Сгъваемите смарт телефони оферират същото, само че „ със звука засилен на най-много “. Дълго време чакахме момента, в който технологиите ще се развият досега да разрешат основаване на сгъваеми смарт телефони.

От известно време те към този момент са измежду нас. Както с всичко ново, първото им потомство провокира много внимание. Имаше терзания за здравината и функционалността на тези устройства. Въпреки това производителите освен не се отхвърлиха, а усилиха напъните си в развиването на сгъваемите смарт телефони. Huawei употребява момента, с цел да се подреди измежду водачите на сегмента и да се отличи със своите оферти.

От напълно скоро в Европа, надлежно и България, е налично и второто потомство на сгъваемия флагман на Huawei – Mate Xs 2. Смартфон, който желае да ни потвърди, че този вид устройства са бъдещето, което към този момент се осъществя и те са подготвени за огромната сцена.

Магнит за внимание
 Д
Засега обаче сгъваемите смарт телефони към момента са доста атрактивни на тип устройства. Разгъването му измежду хора постоянно притегля внимание, изключително когато е с маневрата на Mate Xs 2. Неговият екран е закривен напълно по външната страна на корпуса. Затова при разгъването му той се отваря като крило на сокол.

Изборът на Huawei за тъкмо подобен вид разгръщане не е инцидентен и не е единствено поради образното зрелище. Този метод разрешава компактно затваряне на двете половини една върху друга. Освен това екранът се разгъва изцяло равно, като няма образни отклонения по продължението на пантата.

Самият развой по прегъване и разгръщане е малко стеснителен за нов консуматор. Причината е най-много в непознаването на устройството. То е дебело колкото естествен смарт телефон, когато е сгънато, а двете му половини са много тънки. Затова при разгръщане има терзание, че може би може да бъде прекършено.

Всъщност пантата е много здрава и не разрешава това да се случи. Когато е прегънат, екранът се „ заключва “ на място, с цел да не се разгъне в джоба или чантата. Може да се отключи с натискането на физически бутон в зоната на камерите. След което разгъването става много елементарно с двете ръце и пред потребителя се демонстрира целият 7.8-инчов True-Chroma екран със 120Hz адаптивно освежаване на картината и 424ppi плътност на пикселите.

Реално Mate Xs 2 може да се употребява изцяло пълноценно и прегънат, като всички функционалности и камери ще са налични без значение от позицията на екрана. Това е уместно за моментите за снимане (дори има алтернатива задният екран да демонстрира на снимания по какъв начин наподобява в действително време), бърз обзор на имейли и други Когато е време за сърфиране в интернет, писане на текст или игри, разгънатият екран трансформира телефона в стилен и лек таблет, който е доста по-удобен за тези действия.
 d
Интерфейсът на Mate Xs 2 се приспособява в действително време съгласно позицията на екрана. В разгънато състояние има място за спомагателни колони на менютата с настройки, като може да се изведат и две приложения в плаващи прозорци. Така действително потребителят може да употребява три стратегии по едно и също време за оптимален мултитаскинг. Виртуалната клавиатура също се разделя на две половини и е комфортна за писане с палци.

Макар че става самобитен таблет, Mate Xs 2 е тъничък и лек (около 255 гр), като камерите и част от хардуера са сложени в единия завършек на корпуса. Тя образува и самобитна дръжка, която улеснява потреблението на устройството. Самият корпус е комфортен и не може да се изплъзне елементарно от ръката без значение от позицията си. Huawei споделят, че корпусът на устройството е заздравен и е 2.5 пъти по-устойчив на рухване от предшественика си, 2.8 пъти по-устойчив на удар и 1.4 пъти при напън. И въпреки всичко, по-добре е на човек да не му се постанова да схваща дали това е по този начин.

Смартфон по душа
 Д
Въпреки необикновената си осанка, Mate Xs 2 си е смарт телефон. Той разполага с всичко, което може да се чака от такова устройство, в това число мощни камери. Основната камера е тройна с 50МР True-Chroma основен датчик, 12МР ултраширокоъгълна камера и 8МР телефото камера с 3-кратно оптично нарастване. Предната камера е свърхширокоъгълна, ситуирана в дребен ъгъл на екрана.

Технологията Huawei XD Optics, в композиция с процесора XD Fusion Pro True-Chroma разрешават постигането на ясни фрагменти с натурални цветове. На разположение е и изкуствен интелект, който разпознава главните обекти в фрагмента и приспособява настройките, с цел да изпъкнат точно те. Има и познатите режими за портрети и нощни фотоси. Могат да се вършат и макро фотоси.

Mate Xs 2 употребява процесор Snapdragon 888 4G на Qualcomm, който е 8-ядрен. Той разчита и на 8GB RAM и графичния процесор Adreno 660. Вградената памет е 512GB, тъй че има премного място за доста мултимедия и игри, които биха били измежду главните действия на телефона. Разбира се, той може да се употребява и за работа, като упоменатият към този момент мултитаскинг ще се откроява най-вече точно в такива обстановки. А през Huawei App Gallery и Petal Search могат да се открият всички нужни приложения.

Смартфонът има батерия с потенциал 4600mAh, която може да се презарежда бързо посредством 66W технология Huawei SuperCharge. Устройството има и графенова течна охладителна система, която се оправя при огромни натоварвания на хардуера.

Въпреки огромния си екран и мощен хардуер Mate Xs 2 разпределя енергийната си консумация добре. Устройството може да се употребява пълноценно в границите на деня, а когато игрите са малко повечко, няколко минути зареждане обезпечават още няколко часа работа. А това е добре, защото Mate Xs 2 прави всяко взаимоотношение със смарт телефона прелестно прекарване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР