СФСМВР сe противопоставя на взетото решение, от 01.01.2020г. да не

...
СФСМВР сe противопоставя на взетото решение, от 01.01.2020г. да не
Коментари Харесай

Полицейският синдикат скочи на решението за болничните, заплашва с протест

 СФСМВР сe опълчва на взетото решение, от 01.01.2020г. да не се заплаща първият ден неработоспособност /болнични/ от работодателите, като това да стане за сметка на работещите. Ето какво споделят от полицейския профсъюз:

Оценяваме това като тежко посягане против обществените и осигурителните права на българските жители.

На фона на издевателството против чиновниците на Министерство на вътрешните работи, в в допълнение възнаграждение от 0,25 лева на час за нощен труд и 0,10 лева на час за време разполагаем, хилядите часове некомпенсиран по никакъв метод ексклузивен труд, положен при започване на годината, подигравката при установяване размера на сумите заплащани за характерни служебни действия в избрани структури на Министерство на вътрешните работи, това отнемане от средства, в най-тежкия миг от едно боледуване, е откровена подигравка, мощно демотивираща чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Определението, че са измамници, за хора, намиращи се в потребност, е прям цинизъм.

СФСМВР смята такива дейности за груба провокация и ще се включи в протестни дейности на национално представителни синдикати, при положение, че план за сходно решение се внесе в Народното събрание на Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР