СФСМВР се чувства длъжна да отбележи, че в последните няколко

...
СФСМВР се чувства длъжна да отбележи, че в последните няколко
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР на нокти заради грубите манипулации на общественото мнение на властта


СФСМВР се усеща длъжна да означи, че в последните няколко дни зачестиха грубите операции на публичното мнение, подкрепени с погрешни изказвания изречени от заместник-министър, министър на вътрешните работи и министър-председателя на Република България.

Това се декларира с мнение на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, изпратена до медиите.

За да не бъдат голословни в изказванията си от СФСМВР показват следните обстоятелства:

В последните 72 часа, броят на извършените съвещания на Съвета за обществено партньорство в Министерство на вътрешните работи бяха избрани като 6 и 7 от зам.-министър и министър на вътрешните работи, до момента в който те в действителност са 4 и това е проверимо на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Има разминаване и във връзка с размера на средствата, които бяха обезпечени , с цел да компенсират и възстановят една неправда, траяла повече от пет години, в които чиновниците сами закупуваха униформеното си облекло. Министър-председателят разгласи, че сумите за униформено облекло са в размер на 30 млн. лв., а зам.-министър Ципов сподели, че те са 17.5 млн. лв.. Очевидната разлика в тези числа потвърждава и тяхната неучтивост.

От федерацията акцентират, че оповестеното от зам.-министър Ципов нарастване въз основата за характерни служебни действия в Министерство на вътрешните работи „ от 40 до 70 лв. “ се дължи и беше направено, с помощта на положителния обществен разговор със служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. Това нарастване беше разпоредено в негова заповед и по никакъв метод не може да се препише като жест на благосклонност на настоящия кабинет. Обявяването на повишен размер на трудовите хонорари като резултат от преговорния развой с сегашния кабинет е откровена неистина. Изявлението на зам.-министър Ципов, отнасящо се за полученото нарастване от работещите в системата е машинален общ брой на две нараствания на суми за спомагателни хонорари в Министерство на вътрешните работи, които са дадени в безспорни стойности. Истината е, че служителите на реда, пожарникарите и лицата работещи по трудови правни отношения получават % от оповестените за оптимални суми и в най-масовия случай те са до 30 лв..

Всичко това основава в жителите чувството за един ефективен и в интерес на чиновниците преговорен развой. За СФСМВР също по този начин е непонятен и фактът, че тези внушения се вършат от зам.-министър, директно взел участие и отговарял за осъществената в края на 2016 година промяна, довела до съществени затруднения в работата на Министерство на вътрешните работи и дисбаланс в заплащането, показват от полицейския профсъюз.

На истината не дава отговор и изказванието на зам.-министър Ципов, че Министерство на вътрешните работи не може да получи спомагателни средства през годината. Ако се проследят хронологично дейностите на управлението на ведомството през последните 5 години, ще се види, че такива средства се отпускат регулярно и са в размер сред 100 и 200 милиона лв..

Намеренията за „ вероятно “ нарастване на главните хонорари в Министерство на вътрешните работи са оставени на благоволението на министъра на финансите, а не са плод на оферти, произлезли от самото министерство, основани на действителните потребности на чиновниците.

Всички упоменати нагоре лица, упоменават вероятно нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, което ще залегне в бюджета на Република България за 2018 година, само че не се показва какво е предлагането на Министерство на вътрешните работи и се разчита само на положителната воля на Министерство на финансите и на средствата от бюджетния остатък. С тези си дейности, политическото управление на Министерство на вътрешните работи, демонстрира по категоричен метод, че освен не поставя старания, с цел да увеличи възнагражденията на личните си чиновници, само че и подвежда жителите на Република България.

Опитите за такова показване на нещата все още, СФСМВР смята за безпределно неточни. Изложените нагоре обстоятелства имат своето писмено изражение под формата на изявления в национални медии, а като представени нормативни документи в Министерство на вътрешните работи те са приложени към актуалното известие.
От СФСМВР уведомяват, че от 80 души - спечелили конкурс за постъпване на изпълнителски длъжности в Столична дирекция на вътрешните работи, на които е предстояло сключване на контракт и изпращането им в Център за професионално образование, 25% са отказали да встъпят в служба, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР