Сформираното от ПП/ДБ и ГЕРБ правителство се приема от българите

...
Сформираното от ПП/ДБ и ГЕРБ правителство се приема от българите
Коментари Харесай

Близо 1/2 от българите са оптимисти за кабинета, но много се чувстват излъгани

С образуваното от ПП/ДБ и ГЕРБ държавно управление се приема от българите като неизбежна алтернатива, въпреки и с доста рецензии и без ясни упования , на фона на по-скоро позитивни оценки за интервала на служебните държавни управления. Настоящият кабинет събира упования за бюджет, който да е по едно и също време постоянен и обществен. По настоящите геополитически въпроси обаче настроенията са мощно отрицателни.

Това сочат данните от от самостоятелната стратегия на " Галъп интернешънъл болкан " , извършен сред 14 и 19 юли измежду 802 пълнолетни български жители. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове.

Нагласи към властта

Първите дейности на новото държавно управление очевидно основават у хората известно утешение, като 45,9% са оптими сти за идната му работа , а 43,3% са песимисти. Почти равните равнища на оптимизъм и скептицизъм в българските условия се регистрират като нелош старт.
 Снимка 627143
Източник:

След миналото време от края на ръководството на служебните държавни управления от последните години оценката за тях е общо взето позитивна: 52,9% от интервюираните дават позитивна оценка, а 35,7% - негативна. Останалите не могат преценяват. Наблюдава се и реакция против концепцията за унищожаване на служебните държавни управления от конституцията - 60,9% от българите са срещу, а 29,4% я утвърждават. Сред аргументите за това евентуално е релативно по-високата на фона на останалите политици в страната известност на президента Румен Радев. Също по този начин 59,4% от запитаните не са съгласни, че той пази съветски ползи, а 31,1% одобряват това изказване. Останалите се двоумят.
 Снимка 627142
Източник:

От " сглобката " сред ръководещите политически обединения сякаш ГЕРБ не са толкоз пострадали, колкото Политическа партия и Демократична България. Тезата, че двете страни на процедура са излъгали гласоподавателите си със взаимната си работа срещат автоматизирано единодушие, само че упреците към ГЕРБ са по-смекчени: 53,6% са на мнение, че партията на Бойко Борисов е измамила електората си, до момента в който 63,9% считат същото за обединението ПП/ДБ.
 Снимка 627141
Източник:

Набралото известност изказване за външен напън също среща автоматизирано единодушие. 49,4% от българите съзират " напън от американското посолство ", а 33,7% не одобряват, че има подобен.

Повечето от хората признават, че актуалното държавно управление може да не е най-хубавата, само че е било единствената смислена опция - 62,7% са на такова мнение, а 32,8% - на противоположното.
 77% от българите не имат вяра на Народно събрание, 70% - на кабинета
77% от българите не имат вяра на Народно събрание, 70% - на кабинета

Ред на партиите, в случай че имаше избор при започване на юли: ГЕРБ/СДС, ПП/ДБ, Възраждане, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ

И.д. основен прокурор

23,2% от интервюираните не могат да дефинират отношението си към назначението на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността (и.д.) основен прокурор. 15,9% считат, че това предопределение е положително, а 60,9% не са съгласни, което значително може да се отдаде на относително ниските равнища на доверие в правосъдната система като цяло.

Местни избори

Мнозинство от 64,2% пък е според, че претенденти за локалните избори не би трябвало да имат близки, свързани с някогашната Държавна сигурност (ДС). 29,6% не считат по този начин. Останалите не могат да преценяват.

Трудните решения пред страната

71,9% са срещу България да бърза с въвеждането на единната валута . От " Галъп интернешънъл болкан " изясняват, че сходни данни са предстоящи на фона на досегашната изследователска процедура и те демонстрират нуждата от уверено по-активна осведомителна и убеждаваща акция.
 Снимка 627139
Източник:

20,0% са " за " усилване на военна помощ към Украйна , " срещу " са 78,1%. По отношение на периодите за приемане на еврото - 21,4% са за забързване.
 Снимка 627140
Източник:

" В същото време обаче на въпрос кой да е целта на бюджета , сякаш не се вижда упованията мощно изразен обществен инстинкт за сметка на всичко друго ", показват още от социологическата организация. 45,1% от българите желаят обществени акценти в бюджета, а дори повече - 49,0% по-скоро споделят концепцията за финансовата непоклатимост на страната като по-важна.
 Снимка 627138
Източник:

По отношение на проблема с Република Северна Македония българите са безапелационни и мъчно припознават каквато и да била концепция, че европейският път на Скопие може да е решение на двустранните ни разногласия. Очаква се на първо място решение на разногласията, преди РСМ да получи европейски път.
 Снимка 627137
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР