Сформирани са 42 екипа за 11-те общини от област Хасково,

...
Сформирани са 42 екипа за 11-те общини от област Хасково,
Коментари Харесай

42 екипа връщат деца в риск в училище в Хасковско

Сформирани са 42 екипа за 11-те общини от област Хасково, които би трябвало да обзет деца отвън системата на образованието или изложени на риск от отпадане. В екипите са включени специалисти от РУО-Хасково, педагогичен експерти от учебни заведения и детски градини, чиновници на общински администрации, кметове на обитаеми места, здравни и просветителни посредници, обществени служащи и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Те ще стартират активност по места на 16 септември, стана ясно на днешното съвещание Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Работата през тази образователна година е включване в просветителната система на деца от 5-7 годишна възраст. В интервала от септември до октомври 2020 година и януари-февруари 2021 година бяха осъществени визити на място за търсене на децата на възраст сред 5 и 7 години. Извършени са 794 инспекции от екипите.

На работната среща бяха прегледани целите и комплекс от ограничения при използване на Механизма през актуалната година за осъществяване на избраните цели във връзка с децата и учениците, които не са обхванати от просветителната система. Бе решено да бъдат осъществявани от време на време визити по места от екипите от експерти като се ползва самостоятелен метод към всеки съответен случай. „ Там, където има изолирани фамилии, би трябвало да бъдат проведени акции за подпомагането им. Това е ефикасен метод тези фамилии да получат поддръжка, а децата да бъдат по-лесно социализирани. “, сподели госпожа Желева.

Представителите на общините и държавните институции дискутираха още увеличаващата се наклонност измежду родителите да не слагат наложителни имунизации на децата си. Това е проблем в предучилищното обучение, защото е обвързван с посещаемостта в детските заведения, разясниха участниците.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР