Сферата на обслужването изглежда има най-голям потенциал за използване на

...
Сферата на обслужването изглежда има най-голям потенциал за използване на
Коментари Харесай

Дронове ще доставят храна за жителите на Рейкявик

Сферата на обслужването наподобява има максимален капацитет за потребление на безпилотни летящи апарати, или така наречен дронове. В частност, сходни устройства са способни да извършват съвършено ролята на куриери, които доставят разнообразни артикули, включително храна.

Израелската логистична компания Flytrex си партнира с една от огромните куриерски компании в Исландия в план за доставка на храна благодарение на дронове за жителите на Рейкявик, столицата на островната страна.

Градът е ситуиран на полуостров, като двете му елементи са разграничени от залив. Поради тази специфичност на релефа, доставката на поръчани от клиентите храни лишава сега към половин час.

В същото време дроновете могат да изпълнят сходни поръчки единствено за четири минути. Освен това потреблението на безпилотни апарати редуцира разноските за доставка с цели 60%, излиза наяве от оповестен видеоклип за плана на Flytrex.

Един хексакоптер DJI Matrice 600 може да придвижва до 6 кг храна на разстояние до 10 километра. Първоначално, дроновете ще извършват по 20 поръчки на ден, а към края на годината услугата ще стане налична на цялата територия на Рейкявик.

Проекти за доставка на разнообразни артикули благодарение на дронове осъществят доста компании по света. Най-мащабният от тях се развива от водача в онлайн търговията Amazon.com. В редица европейски страни дронове разнасят поща, а в Руанда машините доставят донорска кръв в отдалечени региони.

Наскоро започва още един забавен план с дронове. Безпилотните летящи апарати се оказаха скъпи съдружници на селяните в Мианмар в тежкото и съдбоносно начинание за възобновяване на локалната гора посредством залесяване „ от небето ". Система с дронове на компанията BioCarbon Engineering засажда по 100 000 дървета дневно, а задачата е залесяване на региона с 1 милиарда дървета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР