Сферата на криптовалутите очаква своя пробив в мейнстрийма, разчитайки на

...
Сферата на криптовалутите очаква своя пробив в мейнстрийма, разчитайки на
Коментари Харесай

SEC трябва да реши дали криптовалутите имат място в инвестиционния свят

Сферата на криптовалутите чака своя пробив в мейнстрийма, разчитайки на утвърждението за спот Биткойн ETF от страна на водещите регулатори на Уолстрийт.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) е на прага да реши дали 14 разнообразни финансови институции могат да започват свои спот Биткойн (BTC) фондове (ETF).

Ако бъдат утвърдени, тези ETF-и ще разрешат на елементарните вложители да имат достъп до цената на Биткойн, без да са негови директни притежатели, като го третират сходно на търговията с акции.

Освен това това би могло да насърчи по-широкото приемане на водещата криптовалута, като евентуално се трансформира в общоприета инвестиция в нормалните пенсионни проекти като 401(k), IRA и пенсионни фондове.

Сред претендентите са известни колоси от Уолстрийт като BlackRock (BLK) и Franklin Templeton (BEN), наред с няколко компании, изявени на крипто пазара. Забележително е, че институции като JPMorgan Chase и Goldman Sachs са предложили поддръжка на тези мениджъри на парични средства при основаването и противоположното изкупуване на акции за препоръчаните от тях фондове.

Преди това SEC отхвърли сходни заявки, базирайки се на опасения за накърнимост от манипулиране на пазара. Регулаторният орган в предишното е влизал в борба с промишлеността, заради предприемането на правни дейности против основни играчи.

Въпреки това, оптимизмът в крипто общността допуска, че този път SEC може да огромна част от всичките 14 заявки едновременно, което евентуално може да алармира за смяна в метода на регулаторния орган.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР