Сезонът за Левски и ЦСКА се разви по такъв начин,

...
Сезонът за Левски и ЦСКА се разви по такъв начин,
Коментари Харесай

Време е за дерби! Левски срещу ЦСКА в мача на истината

Сезонът за Левски и ЦСКА се разви по подобен метод, че и за двата тима днешният реванш от полуфиналите за Купата на България се трансформира в най-важния мач. “Сините” завоюваха първата среща с 2:0 и са по-близо до класиране за финала. Отборът на Делио Роси върви на 4-о място в шампионата и спечелването на националната купа е приоритет. Подобна е обстановката и при “червените”, които до неотдавна имаха действителни шансове да се преборят с Лудогорец за шампионската купа, само че няколко неприятни резултата ги отдалечиха на цели 10 точки от разградчани.

Това ще е четвъртият от общо 5-те мача сред Левски и ЦСКА напролет. Серията стартира с трагична победа на “червените” с 1:0 в последния кръг от постоянния сезон, след това Левски се наложи в първия полуфинал за Купата на България, а преди седмица съперниците” направиха зрелищно 2:2 в плейофите на шампионата.
Въпреки че в последните години ЦСКА има изрично превъзходство в дербито, в този момент преимуществото е на страната на Левски освен поради резулатата от първия дуел. “Сините” демонстрираха темперамент и в дуела за състезание, когато наваксаха пасив от два гола, и през днешния ден ще излязат с нараснало самочувствие.

Наставникът на Левски Делио Роси ще би трябвало да сглобява състава без титулярния десен бек Милош Цветкович, който се контузи. Това ще наложи Роман Прохазка да се върне в отбрана. Другите трима бранители пред Божидар Митрев ще са Иван Горанов, Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски. В средата на терена за “сините” ще играят Кали Тиам, Жорди Гомес и Филипе Нашименто, Габриел Обертан и Паулиньо ще нападат по фланговете, а централен нападател ще е създателят на двата гола в първия мач Сержиу Буш.

Проблемите в лагера на ЦСКА са повече, само че част от контузените и осъдените към този момент са на линия. На вратата ще е Витаутас Черниаускас, в отбрана ще започват Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров и Жеферсон, а пред тях ще са Рубен Пинто и Кристиян Малинов. Въпреки че попадна в групата за дуела, Кирил Десподов няма да е титуляр. Стамен Белчев ще пусне по десния фланг Едвин Джеси, отляво ще нападна Енрике Рафаел, а Тиаго Родригес ще е зад тарана Фернандо Каранга.

Съдия на днешния дуел на “Васил Левски” ще е Николай Йорданов.

Вероятни сформира:
ЛЕВСКИ: Митрев; Прохазка, Яблонски, Ейолфсон, Горанов; Тиам; Обертан, Ж. Гомес, Нашименто, Паулиньо; Буш
ЦСКА: Черниаускас; Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон; Малинов, Р. Пинто; Джеси, Т. Родригес, Е. Рафаел; Каранга
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР