Сезонът във Формула 1 още не е започнал, но имаме

...
Сезонът във Формула 1 още не е започнал, но имаме
Коментари Харесай

Хамилтън напуска Мерцедес в края на годината, ще кара за Ферари

Сезонът във Формула 1 още не е почнал, само че имаме към този момент огромна вест - Люис Хамилтън ще напусне " Мерцедес " в края на тази година, а през 2025-а ще кара за " Ферари ". 

Изненадващата новина бе доказана от основания във Англия тим, от шефа му Тото Волф и от 7-кратния международен първенец.

Така актуалният сезон е доста евентуално да бъде финален за Люис със " сребърните стрели ", като се има поради и че е на 39 година

" Мерцедес " е част от живота ми от 13-годишен, съобщи Хамилтън. - Тук пораснах, по този начин решението да напусна беше едно от най-трудните в живота ми. Но в този момент е времето да направя смяна и съм разчувствуван от новото предизвикателство. Завинаги ще остана признателен за изключителната поддръжка на фамилията на " Мерцедес ", най-много на Тото за другарството и водачеството. Искам дружно да сложим край по допустимо най-хубавия метод. "

Англичанинът добави, че ще се " раздаде на 100 % " в идния сезон, неговият финален за " Мерцедес ", тъй че да остане незабравим.

Люис ще размени Карлос Сайнц и ще си партнира с Шарл Льоклер във " Ферари ". Сайнц-младши удостовери в обществените мрежи, че си потегля от " скудерията " след декември т.г.

Люис Хамилтън не беше благополучен в " Мерцедес " в последните две години, в които тимът изостана тотално от хегемона " Ред Бул ". Той непрекъснато беше неудовлетворен от колата, за което имаше учредения. За негово прекосяване във " Ферари " се заприказва още през месец май, само че тогава той опроверга информациите, заявявайки, че не мисли за смяна.

Хамилтън е 7-кратен международен първенец, като още една купа ще го направи еднолично №1 в историята. Сега той дели върха с Михаел Шумахер, като усъвършенства множеството от останалите огромни върхове на Пилето.

Люис има рекордните 103 победи, 197 подиума и 104 старта от първа позиция. Той дебютира във Формула 1 през 2007 г. в отбора на " Макларън " и се състезава там до 2012 година От 2013-а стана водач на " Мерцедес ", където завоюва шест от седемте си трофеи със " сребърните стрели ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР