Сезонът във Формула 1 може да се намира в известна

...
Сезонът във Формула 1 може да се намира в известна
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Трябваше ли ФИА да издаде лиценз на Колтън Херта?

Сезонът във Формула 1 може да се намира в известна пауза сред стартовете в Италия и Сингапур, само че това не значи, че развиването на пазара на водачи за идната година е спряло. Именно него разискват водещите Георги Иванов и Евгени Въков в новия епизод на предаването на Sportal.bg и Sportal TV , отдадено на света на моторните спортове – Sportal Motorsport .

Разбира се тематика №1 от последните седмици бе откъзът на ФИА да издаде суперлиценз на американската звезда от Индикат Колтън Херта, което провали неговия трансфер в екипа на Алфа Таури. Това пък отвори вратите към вероятно прекосяване на Ник де Врийс в отбора от Фаенца за следващиясезон. Нидерландецът се трансформира в нещо като ключ за решаването на пилотския пъзел, след сензационния си дебют с отбора на Уилямс в Гран При на Италия.

Разбира се не бе подминат и стартът на автомобилния сезон в България, който стартира с планинското изчакване „ Шипка-Дамасцена “, в което победител стана Стефан Стоев. Заради късното началото на сезона у нас той ще включва доста малко надпревари, като с изключение на „ Шипка-Дамасцена “ ще има още две планински изкачвания, две ралита, „ Сливен “ и „ Вида “, както и няколко писти, в това число и писта „ София “, която ще се организира още тази събота на пътния възел „ Бояна “.

За край погледнахме и към протичащото се в международния шампионат в MotoGP, където Франческо Баная се приближи на единствено 10 точки от Фабио Куартарар в борбата за международната купа, откакто приключи втори в Гран При на Арагон, а международният първенец отпадна. Дали обаче Куартараро ще съумее да си върне инциативата по време на азиатските надпревари, които стартират тази седмица в Япония, или Баная ще продължи с положителните си резултати и в идващите надпревари? Отговорите на тези и други въпроси даваме в Sportal Motorsport .

Приятно гледане!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР