Сезонът в клубния футбол приключи, но мачовете продължават с националите

...
Сезонът в клубния футбол приключи, но мачовете продължават с националите
Коментари Харесай

Нидерландия и Хърватия откриват финалите в Лигата на нациите

Сезонът в клубния футбол завърши, само че мачовете не престават с националите тимове, а тази седмица ще бъде избран третият първенец в шампионата Лигата на нациите.

Финалният шампионат ще се играе в Нидерландия от 14-и до 18 юни, а в него вземат участие Нидерландия, Хърватия, Италия и Испания. Първият полуфинал е през днешния ден сред домакина и Хърватия в Ротердам. Мачът стартира в 21.45 часа и ще бъде излъчен по " Диема Спорт 3 ".

Утре е срещата сред Испания и Италия в Енсхеде. Финалът ще е на 18 юни в Ротердам, а тогава ще се организира и мач за третото място.

Четирите отбора са в Топ 10 на ранглистата на ФИФА сега. Нидерландия е на шесто място, Хърватия - на седмо, Италия е осма, а Испания затваря челната десетка. Единствено Хърватия няма опит във крайна четворка на Лигата на нациите.

Нидерландия беше финалист в първото издание на шампионата, като загуби от Португалия през 2019. Испания победи Италия на през 2021, само че по-късно от Франция на финала.

" Трудно е да намериш сила в края на сезона, само че в нашия случай съвсем 10 души от състава ни изгубиха край и желаят да го завоюват в този момент ", сподели бранителят на Нидерландия и " Ливърпул " Върджил ван Дайк.

" Имаме късмет да спечелим трофей като домакини. От доста време чакаме сходно нещо ", разяснява селекционерът на Нидерландия Роналд Куман.

Хърватия пък търси следващия си триумф след среброто и бронза на последните две международни шампионати. За да стигнат до финалите, хърватите победиха Франция и Дания в групата си.

" Имахме проблеми в първите две издания на Лигата на нациите, само че в този момент постигнахме страховит резултат, завършихме първи в групата си. Искаме да дадем най-хубавото и да реализираме още един страховит резултат. Имаме качества да го създадем ", съобщи селекционерът на отбора Златко Далич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР