Сезонът по родното Черноморие още не е започнал, но търговците

...
Сезонът по родното Черноморие още не е започнал, но търговците
Коментари Харесай

Ценови шок по морето! 14 лв. стигна килото на черешите!

Сезонът по родното Черноморие още не е почнал, само че търговците и шефовете на разнообразни супермаркети започнаха да напасват цените - такива, каквито са планували да бъдат през мощните месеци. Официално сезонът започва на 1 юни, само че се чака да не гъмжи от летовници от самото началото, защото времето още е несигурно и се чака нова порция превалявания.

Ще има превалявания от банкноти, то е ясно и видно - цената на кг череши към този момент стигна 14 лв. в Созопол и Несебър! При състояние, че на пазарите из София плодът може да се откри и по 3-4 лв., което значи, че надценката по морето е доста огромна, а надлежно и облагата на търговците.

Из локалните пазари останалите плодове и зеленчуци също са с галактически цени: краставиците варират сред 8-9 лв. за кг, доматите и те са към 10-12 лв., изключително тези, които се показват за розови, ябълките и прасковите скочиха до 8 лв. килото.

Очаква се царевицата да е много по-скъпа и от предходната година, което значи, че по плажа едва ли ще се предлага за по-малко от 4-5 лв..

Любопитен факт е, че цените в огромните вериги супермаркети въобще не кореспондират с тези в София и останалите градове в страната! От това роптаят и локалните, защото разлика не би трябвало да има, само че... Сиренето, кашкавалът и другите колбаси са по-скъпи, като корекции на цените не се чакат.

Рибите и други известни месни деликатеси също са с нови цени - чака се сафридът да удари най-малко 16 лв. в заведенията за хранене, а свинската пържола да е най-малко 15 лв.. В момента, в случай че седнете в заведение, няма да можете да хапнете шопска салата под 13 лв., като цената й ще се повишава с настъпването на горещите дни.

Собствениците на заведения за хранене са сложили тези цени още от в този момент, защото плажовете и градчетата се пълнят през уикендите с хора, защото времето е уместно за разходка и приятност на слънцето, когато го има, несъмнено.

Промяна няма да има и при сумите, които ще би трябвало да броите за нощувка в най-котираните ни курорти, изключително в случай че си мислите, че ще бъдат надолу спрямо предходната година.

В Слънчев бряг от дълго време се похвалиха, че хотелите са съвсем на 100% ангажирани за юли и август, макар че осмият месец се чака да е дъждовен. Прогнозата на метеоролозите демонстрира, че единствено непокътнат за отмора и море у нас ще бъде юли, до момента в който юни и август ни чака изменчиво време, гарнирано с повечко вятър и значителни количества дъждове.

Двойната стая в Созопол, Несебър, Равда и Черноморец върви към 70 лв. и то не за натоварените месеци, като след средата на юли и август се чака да е най-малко 80-90 лева

Още една любопитна статистика - наемът за цялостен апартамент в гореспоменатите курорти, който е към 60-70 квадрата, започва от... 3000 лв.! Ако искаш!

Та, по този начин, чакат ни много забавни летни дни и месеци, несъмнено, с още по-страхотни цени, за които ще би трябвало всички да се подготвим психически. Е, тези, които се решили, че ще почиват по родното Черноморие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР