Сезонът по българското Черноморие е към своя край и от

...
Сезонът по българското Черноморие е към своя край и от
Коментари Харесай

От утре започва масово затваряне на хотелите по нашето Черноморие

Сезонът по българското Черноморие е към своя край и от на следващия ден стартира всеобщо затваряне на хотелите, оповестиха за TravelNews от сдруженията на притежателите. Последните огромни групи от българи са в курортите поради тридневните почивни дни около националния празник за Съединението на България. Резултатите на хотелиерите и туроператорите демонстрират невъобразим спад от 70% до 90% на непознатите туристи през това лято според от курорта. В огромните комплекси като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена много хотели изобщо не отвориха. Изцяло липсваха туристите от Англия и Русия.

От юни до края на август са пристигнали единствено 372 000 задгранични туристи по българското Черноморие , демонстрират данните на Министерството на туризма. За съпоставяне през предходните години за същия интервал у нас почиваха над 5 млн. чужденци. През този сезон в курортите са отседнали единствено 1.1 млн. туристи, демонстрират още данните. От тях българите са 728 000, което е растеж от към 15% по отношение на предходната година. Вероятно нарастването на българите ще бъде още по-голямо и през септември, поради почивните дни около националните празници на 6 септември и 22 септември.

" От на следващия ден стартират да затварят хотели в Слънчев бряг. Някои направиха това още на 1 септември “, съобщи за TravelNews Пламен Копчев, ръководител на Съюза на притежателите в Слънчев бряг. Останалите, които ще продължат да работят, ще посрещат посетители до края на септември. Пазарът сега малко се съживи и има туристи от Украйна, Беларус, Сърбия, Израел, Полша и малко от Германия, сподели Копчев. Българи се чакат до 22 септември. Над 70% от хотелите в Слънчев бряг изобщо не отвориха през този сезон.

Подобна е картината и в Златни пясъци. До края на септември ще останат да работят единствено към 15 хотела, разгласи Георги Щерев, ръководител на Съюза на хотелиерите в курорта. Те ще посрещат най-вече българи, румънци, украинци, израелци. В Златни пясъци има над 60 обекта. “Някои хотели затвориха след средата на август, незабавно след оповестяването на Варна в аления лист за пътуванията на германците. Други прекратиха активност на 1 септември ", изясни Щерев. Според него в случай че не беше станал фалът с немския пазар, можеше да има по-добри резултати на фона на пандемията. Той похвали вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, че се е намесила и е помогнала за изваждането на Варна от отрицателния лист. Последствията щяха да бъдат големи за Златни пясъци и да бъде обиден също и летният сезон през 2021 година

Курортът Албена също стартира да затваря хотели в средата на август след вкарването на област Добрич в аления лист за пътуванията на германците. Предстои усъвършенстване на заетостта на хотелската база в Албена, т.е. поетапно затваряне на хотели в курортния комплекс, сподели Красимир Станев, изпълнителен шеф на " Албена " АД. Отражение има и фактът, че туристите в комплекса са главно българи и румънци, а пожеланият от тях интервал за летен отдих е от средата на юли доникъде на август. Очаква се последните останали отворени хотели в Албена да работят до края на септември. Спадът за сезона е с към 50% по отношение на предходната година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР