Сезонът на липата в Пловдив и тази година не бе

...
Сезонът на липата в Пловдив и тази година не бе
Коментари Харесай

Роми започнаха да “берат“ с метли липов цвят в Пловдив

Сезонът на липата в Пловдив и тази година не бе пропуснат от нормалните берачи. Обичайно през юни групи роми стартират да събират липов цвят от улиците на града, само че не с цел да си вършат чай, а да го препродават на прекупвачи. В множеството случаи те не се стараят да събират цветовете от дървото и да се катерят, с цел да доближат цвета, а просто го метат от земята с всичките отпадъци,  фасове и нечистотия, с цел да „ берат ” в огромни количества.
Прочетете още
Читател на TrafficNews.bg алармира, че вечерно време на бул. " Княгиня Мария Луиза " ромско семейство мете липата от земята и я цялостни в чувал. На предоставените фрагменти се вижда жена, която замита с огромна метла липата, а мъжът я събира в чувала. Още повече в устрема си подсигурят по-големи количества „ липа ” фамилията кара и детето си да събира с ръце от земята.

Припомняме, че съгласно член 20 т. 8 от Наредбата за запазване на околната среда на територията на община Пловдив се не разрешава събирането на семена, брането на билки, резници, без позволение, както и унищожаването и увреждането на находищата на лечебни растения на територията на общината.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР