Сезонът на летните почивки е към своя край и есента

...
Сезонът на летните почивки е към своя край и есента
Коментари Харесай

Слънчев бряг в топ 5 на летните дестинации през септември и октомври

Сезонът на летните почивки е към своя край и есента се доближава бързо, само че това не значи, че туристите са принудени да се откажат от слънцето - месеците септември и октомври са идеалното време за организирането на отмора по слънчевите крайбрежия в Европа, и в частност - на Балканския полуостров, написа английският вестник „ Мирър ", представен от „ Фокус ".

Изданието показва ранглиста за дестинациите, които може да предложат най-изгодните и към момента слънчеви почивки за тези, които са пропуснали отпуската през август.

Слънчев бряг е подложен на пето място в класацията на вестника, незабавно след водещи ваканционни дестинации като Коста Брава в Испания или Алгавре в Португалия.

„ През летния сезон Слънчев бряг е претъпкан с туристи, които търсят развлечение. След началото на септември обаче атмосферата в българския курорт се успокоява, което дава опция на посетителите да се насладят на шопинга, античното културно завещание и плажовете в региона, без да се постанова да се блъскат в тълпи от хора ", отбелязва таблоидът.

Изданието отбелязва като плюс за почиващите ниските цени в курорта, където след края на сезона цените падат сензитивно. Непосредствената непосредственост на Несебър и Стария град, който е включен в Списъка със международното културно завещание на ЮНЕСКО, в допълнение накланя везните в интерес на избора на Слънчев бряг за късна морска отмора.

„ Мирър " включва Гърция в класацията с две от най-посещаваните ѝ дестинации - островите Корфу и Родос, които заемат надлежно шесто и десето място.

От редакцията акцентират, че през септември температурите в Корфу се намаляват леко, само че към момента са задоволително високи, с цел да могат туристите да се възползват оптимално от плажовете и превъзходната природа на острова.

Поставеният под номер 10 в класацията остров Родос е неповторима комбинация от атрактивни морски курорти и антично културно завещание, отбелязва английското издание. Един от основните градове - Линдос, ситуиран в югоизточната част на острова, изобилства от заведения за хранене и кафенета, в които туристите да опитат обичайни гръцки ястия и питиета.

Хърватия е показана в класацията с полуостров Истрия. От изданието го разказват като отлично място за посещаване през тихия септември, когато огромните групи туристи са се прибрали вкъщи, като предлагат ваканцията там да стартира не по-рано от 17-то число на месеца. Изданието хвали Умаг като един от наложителните градове за посещаване в Хърватия, който с изключение на кристално чиста морска вода предлага на туристите разходка до запазилите достоверния си образ градски крепостни стени, датиращи от X век. Градът може да се похвали със зашеметяващи плажове, категоризирани справедливо със " Син байрак ", а по протежението им са ситуирани едни от най-хубавите заведения за хранене за морска храна в страната.

1. Коста Брава (Испания)
2. Коста дел Сол (Испания)
3. Алгарве (Португалия)
4. Коста Дорада (Испания)
5. Слънчев бряг (България)
6. Корфу (Гърция)
7. Тенерифе (Испания)
8. Истрия (Хърватия)
9. Мармарис (Турция)
10. Родос (Гърция)

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР